A Travellerspoint blog

Kroombit Station

trying life as a cowgirl

sunny 25 °C

Så var det på tide å forlatte tropene i det jeg igjen krysset tropic of capricorn (som jeg har glemt hva var på norsk, og som jeg er for lat til å sjekke igjen). Vi satte kursen sør-vestover, inn i outbacken, til kroombit station. Siste sivilasjon på veien var Rockhampton, hvor de har statuer av alle kurasene de bruker i området, blant annet den indiske Brahma som er godt tilpasset klimaet.

Leaving_tropics_1.jpgleaving_tropics_2.jpg

bull_in_rockhampton.jpg

Kroombit Station er en gård på 10000acres med hester, kuer og geiter, og turister ;) Vi fikk prøvd oss på mye rart her, og den obligatoriske hatten ble utdelt ved ankomst!

cowgirls.jpg

Siden vi hadde kjørt i over 8 timer var det godt med en kald øl ved ankomst, og ”old man al” var klar med en ”yearn”. En ”yearn” kan være alt fra en historie til ren tullprat, og alt imellom. Al fortalte at navnet ”kroombit” faktisk ble gitt av nordmenn her. Han utfordret meg til å finne ut hva det betydde. Det er bare den første delen av ordet som kommer fra norsk, og det har forandret seg litt på 200 år, men jeg klarte det. Så er spørsmålet om det er noen andre der ute som klarer å finne ut hva det er ;)

kroombit_sign.jpgold_man_Al.jpg
Så var det klart for rodeo, på en mekansik okse. Første gang klarte jeg nøyaktig 0 sekunder, mens neste gang kom jeg oipp i 9. Syntes det var ganske bra jeg da!

nutcracker.jpg

Neste morgen var det tidlig frokost, før det var tid for geitesanking! Fra hesteryggen! Så Lisbet nå har jeg fått lekt cowgirl (bare med geiter). Moro var det definitivt, og ”mr. Chips” og jeg klarte oss bra ;) Så når jeg kommer hjem blir det å slippe ut kuene for så å sanke de fra hesteryggen :P

me_and_mr_chips.jpgmustering_goats_1.jpgmustering_goats_2.jpg

Etter å ha sanket geitene var det tid for å merke dem (man merker egentlig ikke geiter, så det ble mer tørrtrening enn noe annet). Først lasso rundt halsen, ta tak i hornene, få et godt grep, merk, og kast den ut av ringen! Mitt lag, ”goatastic” vant denne fantastiske øvelsen i gjørma ;)

catching_goats_1.jpgcatching_goats_2.jpgcatching_goats_3.jpg

Så var det tid for skyting, med shotgun, på leirduer i bevegelse. Og det viste seg at jeg var den beste skytteren der av alle ting. 4 av 6 treff var bedre enn alle de andre! Hehe. Det var utrolig morsomt, må nok ta opp skyting når jeg kommer hjem!'

shotgun.jpgshotgun_2.jpg

Vi fikk også prøve oss på den berømte australske pisken. Og jeg fikk en lyd ut av den! Jeg fikk også demonstrert hvordan man gjør det fra hesteryggen, men jeg tror ikke jeg skal prøve i nærmeste framtid i tilfelle jeg skulle bomme!

whip_cracking_1.jpg
whip_cracking_2.jpg

Ellers var det en veldig fin gård vi var på!

station_view.jpgoutback.jpgfire.jpgcash_register.jpgbreakfastkitchen.jpgoutback_sunset.jpg

Så var oppholdet på Kroombit over, etter mye god mat, mye moro, og mange hyggelige mennesker var det på tide å sette snuta mot Fraser Island!

Video fra oppholdet på Kroombit kommer hjem til Norge med meg, så hvis noen vil se film fra alle de spennende tingene vi gjorde er det bare å si fra. Vår fantastiske guide har vært snill nok til å filme og sette sammen 45 minnerike minutter på film!

Posted by lenebli 18:41 Archived in Australia Tagged kroombit tropic_of_capricorn cowgirl

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Comments

"Annie get your gun" kan bare gå hjem å legge seg... There's a new sheriff in town ;) Synd du ikke kommer hjem litt før, for da kunne du jo ha fanget kuene når de skal hjem fra beite :)

by Hanne

Trokke det gitt ;)

Får nok heller ta meg en ridetur ;)

by lenebli

Ååååå,jeg vil være der du er!!!!!! Ser og høres helt fantastisk ut!!!! Once in a lifetime!!!!! NYT;);)

by lisbet

Hehe, tenkte paa deg naar vi var paa Krombit ;) Horte rykter om at du har vaert paa tur ogsaa, saa synes ikke saa synd paa deg da :)

Nyter saa absolutt, selv om jeg naa er paa NZ og har startet aklimatiseringen for Norge ;)

by lenebli

Comments on this blog entry are now closed to non-Travellerspoint members. You can still leave a comment if you are a member of Travellerspoint.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint