A Travellerspoint blog

March 2011

Wwoofing in Esperance.

Uten bilder, for macdonalds her har veldig treig internettlinje.

semi-overcast 26 °C

Så da kom vi oss endelig til Esperance som er en liten søt by sør-øst i vest australia. Vi satt på bussen og lurte på om noen egentlig kom for å hente oss, for vi hadde bare snakket med datteren i huset på telefonen for å fortelle når vi kom. Da vi sto på bussholdeplassen lurte vi litt på hva vi skulle gjøre hvis de ikke kom, men så kom det en søt hyggelig nederlandsk jente bort og lurte på om vi var de to norske som skulle på wwoofing. Det var jo oss det, så da var det bare å vente. Plutselig kommer det en liten dame hoppende og teller til tre, og antar at det er oss hun skal hente, noe som jo selvfølgelig stemte. Så vi tar sekkene og kommer oss inn i en firhjulstrekker (som nesten trengtes for å komme oss til gården deres) og vi kjører inn i solnedgangen (nesten bokstavelig talt)

Vel fremme får vi møte både mannen og datteren i huset, og vi får en veldig god middag, og ikke minst hjemmebrygget øl med chilli i (chilybeer) som vi etterhvert skal bli godt kjent med. Man kan jo ikke avslutte en arbeidsdag i Australia uten å ta en øl må vite!
Vi får et søtt lite rom som vi deler med den nederlandske jenta også, og det er utrolig stille her ute, så vi sover utrolig godt her ute! Og stjernehimmelen er helt fantastisk. Vi ser til og med orions-belte, den er bare litt opp ned og bak fram :)

Så hva jobber vi egentlig med som wwoofere, sannheten her er egentlig at vi ikke har altfor mye å gjøre! Når vi ringte advarte de oss nemlig, de hadde ikke altfor mye å gjøre, men hvis vi ikke var redde for at vi kom til å kjede oss var det bare å komme (mannen satt i bakgrunnen og sa ”ikke si nei da, ikke si nei da!”) Så vi har gjort litt forebyggende arbeid, luka noe padocker (for det er jo økologisk, altså ingen sprøytemiddler) og diverse. Også gjør tar vi all oppvasken hver morgen, siden varmtvannet bare er på noen få timer i døgnet! Det største problemet med å jobb utendørs her er alle marshflies’ene, som rett og slett minner om god gammaldags klegg! Jeg er tydeligvis en smule allergisk, for foreløpig er jeg den eneste med svære røde merker som klør, men kortison virker tydeligvis mot det også!

Siden de søte, hyggelige menneskene våre (jen og rick, i slutten av 40 begynnelsen av 50-årene) syntes at vi hadde jobbet litt hardt siden vi kom på mandag (den 7.), og tross alt nesten jobbet noen timer både tirsdag og onsdag, så vi tok rett og slett en stor stranddag der vi rett og slett kjørte på stranda! Veien var altså stranda, og hvis du følte for det, eller så en kul bølge du ville surfe var det bare å stoppe! Det var rett og slett fantastisk, og vi fikk se noen veldig fine strender.

Etter den lange kjøreturen rundt til de andre strendene i nasjonalparken stoppet vi på veien (les:stranda) for å spise lunsj. Da satte våre kjære verter opp en liten søt propangrill (Roar, du skulle ha hatt den til å ha med på tur) og lagde noen utrolig gode pølser, og med råkostsalat, chillisaus (hjemmelagd) og brød til ble det en utrolig god lunsj. Og etterpå måtte vi selvfølgelig prøve surfing, og vi prøvde, og vi prøvde, og vi prøvde og vi prøvde men jeg vil ikke påstå at vi ble spesielt flinke til det allikevel. Men moro var det iallefall, og god trening (mest sannsynlig største antall armhevinger jeg har tatt på mange år mens jeg prøvde å komme meg opp på brettet).
På kvelden fant vi ut hvorfor det hadde vært så greit å være i vannet i flere timer, for det viste seg at temperaturen hadde vært rundt 38 grader, og selvom det var overskyet så var det rett og slett fortsatt varmt! Og på kvelden ble det i grunn bare ikke så mye kaldere så middag var ikke det noen av oss egentlig hadde lyst til å lage, så derfor ble det pannekaker (med grønnsaker i noen av de, som var sært) lagd på grillen (eller barbien som de sier her, jeg kommer ikke over barbiedukken jeg altså!). Og selvfølgelig litt hjemmelagd chilli-øl til, noe som faktisk er utrolig godt i varmen.

Fredag morgen reiste vi på surfing igjen for Rick mente at vi trente litt mer trening på det her, for vi var ikke spesielt flinke! Så da satte vi igang igjen rundt kl 8 og holdt på et par timer, og det var fortsatt god trening. Jeg kom meg fortsatt ikke opp, men denne gangen fikk jeg iallefall brettet til å gå oppå bølgen så jeg fikk opp farta innover. I tillegg fikk jeg en hel haug med blåmerker, en tå som kjennes ut som den er forstua og et blødende sår på hånda, men men, hva gjør man ikke for å prøve og gjøre seg mest mulig australsk!? Moro var det uansett, og hvis jeg får sjansen så kommer jeg nok til å prøve igjen. Neste stopp nå er at Rick skal vise oss videoopptak og fortelle oss hva vi gjør feil. Det blir nok interessant, men jeg er usikker på om det kommer til å hjelpe. Jeg skjønner hva jeg skal gjøre inni hodet mitt, dessverre følger ikke resten av kroppen helt med!

I dag har vi tatt turen til senter av Esperance med Jan, siden hun skulle jobbe et par timer. Så nå sitter vi på macdonalds med kaffe og muffin og prøver å bruke internett. Den er veldig veldig treig, derfor blir det ikke noen bilder denne gangen.

I kveld skal vi på tupperwareparty av alle ting. Jan advarte verten om at verken hun eller jentene som ble med kom til å kjøpe noe, men vi var visst velkomne allikevel. Og det var visst mest hyggelig og sosialt. De trenger vel kanskje det ute i ødemarka der vi egentlig bor :)

Vi regner med å bli her til fredag igjen, og håper vi finner et nytt wwoofing sted innen da!

Posted by lenebli 09:50 Archived in Australia Tagged western_australia esperance wwoofing Comments (0)

Vi er i live!

rain 22 °C

Vi befinner oss i øyeblikket i en liten by som heter Albany i Western Australia, og her har vi vært i 3 netter. I morgen reiser vi videre til en enda mindre by som heter Esperance, 6 timer lenger øst langs sørkysten av vest-Australia. Der blir vi forhåpentligvis plukket opp av de folka vi skal på woofing (frivillig jobb mot kost og losji) hos. Så får vi se hvordan vi trives på landsbygda i Australia :)

I Albany har vi ikke gjort så altfor mye spennende, vi var en dag på stranda, i går gikk vi på en topp, og siden det regner i dag sitter vi inne og koser oss mens vi ser ut! Vi var riktignok en liten tur ut for å kjøpe jordbær (ikke så gode som norske, men helt greie) på et marked de har her hver søndag. Men selv om det regna, og vi ble litt våte, så er det fortsatt temperaturen til en god norsk sommerdag her, så vi klager ikke. Faktisk er det ganske oppfriskende uten 38 varmegrader også!

Har ikke fått tatt så mye bilder, siden vi ikke egentlig har gjort så altfor masse. Men vi fant en finutsikt oppe på en topp da!

DSC_0651.jpgDSC_0639.jpgDSC_0643.jpgDSC_0637.jpg

Posted by lenebli 12:23 Archived in Australia Tagged western_australia albany Comments (0)

(Entries 1 - 3 of 3) Page [1]