A Travellerspoint blog

May 2011

Noen bilder igjen...

for det skjer ikke så altfor mye for tida!

semi-overcast 26 °C

DSC_0072.jpg
En relativt stor edderkopp kalt en huntsman. Følte meg ikke helt sikker da jeg fikk den i hånda, men den oppførte seg helt fint :)

DSC_0085.jpg
Matilda og hennes lille baby Toffee.

DSC_0104.jpg
quollen hadde et sår på ryggen som måtte undersøkes. Man vil egentlig ikke fange quoller fordi de er aggresive og jævlige, men den ble fanget uten skader denne gangen!

DSC_0166.jpg
DSC_0167.jpg
DSC_0168.jpg

Siste dag på RFS fikk vi ansvaret for veiing av koalaer. Da må man få de ned fra trærne og opp på vekta, noe som gikk overraskende bra!

DSC_0171.jpg
Noen ganger kan man bare ikke få nok melkeblanding, derfor må man ta saken i egne hender, poter eller hva det nå enn er de har!

Så har vi forflyttet oss til Domen her i Cairns som vi ikke er så veldig glad i, rett og slett fordi det er lite å gjøre der, og det vi gjør er å vaske eller kutte frukt. Men noen kule bilder har det da blitt ;)

DSC_0211.jpg
Eastern Water Dragon!

DSC_0240

DSC_0240


Merlin, som egentlig er en jente og som konstant sier "hello Merlin!" når noen går forbi!

DSC_0271.jpg
Goliath!
DSC_0345

DSC_0345

DSC_0291

DSC_0291


Battong! (eller noe sånt).

DSC_0321.jpg

Anne Mona hjelper til med reptil showet.

DSC_0360.jpg

Woody the Wood Swallow!

DSC_0363.jpg

Red Winged Parrot. Disse er forresten samme pappegøye, bare en hunn og en hann.

0DSC_0374.jpg
Utsikten fra taket på domen!

5DSC_0391.jpgDSC_0393.jpg
Slangemating. Delikate greier. Heldigvis er rottene alt døde!

Tirsdag bærer det opp til Port Douglas, får se om det blir bedre der når vi skal jobbe i Rainforest Habitat!

Posted by lenebli 14:35 Archived in Australia Comments (0)

Hverdagen i bilder!

semi-overcast 25 °C

Nå har vi fått byttet hostell, så vi bo på stille, rolige og fantastiske Northern Greenhouse. I samme gate som gilligans, bare mye, mye bedre! Vi fikk også "kranglet" oss til en uke til på Rainforestation, så nå ser vi lyst på den neste uka også. I går kveld var vi på fest hjemme hos sjefen der, og kom hjem kl 15 i dag etter å ha fått frokost på senga (les:sofaen) og sett film :) Nå blir det snart gratis grillmat på hostellet, for det er jo en selvfølge på en søndag, også litt internett tid siden vi har gratis (om enn litt dårlig) internett her. Igjen, ja vi er veldig fornøyd med det nye hostellet ;)

Denne gangen blir bloggen mest bestående av bilder, for jeg er litt for sliten til å skrive så mye sammenhengende og fornuftig ;)

SAM_0245.jpg

DSC_0898.jpg
Koalababy i pungen, 1 dag gammel.

CSC_0951.jpg
Og sånn ser den ut på nært hold. Ikke spesielt søt, men den skal være i pungen i seks måneder til da.

CSC_0573.jpg
Ikke så værst søt denne da, når den klatrer rundt på mammaen sin. Hun aksepterer alt den gjør i et år, så stikker hun. Det tror jeg jeg hadde gjort også :)

me_holding_baby_koala.jpg
Meg som holder den søte lille. Ikke så veldig stor, nå veier den 0,5kg.

SAM_0232.jpg
Alle de frivilliges favoritt er Kip. Han elsker å bli holdt, og vil helst ikke slippe taket når vi skal sette han fra oss! Ingenting er som en god koalaklem fra Kip, bjørneklemmer er oppskrytt!

SAM_0210.jpg
Sjefen Beau med Tam, som oppfører seg mer som en hund enn som en dingo. Men så ble han også oppfostret blant hunder da, og kan til og med bjeffe, noe som ikke er så vanlig for dingoer!

SAM_0208.jpg
Bindi!

SAM_0203.jpg
Tam som elsker å bli klødd bak øret!

SAM_0192.jpg

Meg og Kip igjen, som sagt, han elsker å bli holdt! Morsomt å regngjøre buret hans mens han prøver å klatre opp bena dine. Jeg er dessverre ikke en trestamme, så det gjør vondt! Og når han blir satt tilbake i treet sitt, så forter han seg ned igjen for å prøve og få tak i oss før vi går ut døra ;)

SAM_0168.jpg
Noen koalaer får melkeblanding! De gis med sprøyte i munnen. De fleste er veldig samarbeidsvillige, visstnok fordi det smaker godt!

DSC_0950.jpg
Norbert prøver å leke med de store wallabyene nå, men av og til er det bedre med mennesker!

DSC_0948.jpg

Flytting av en relativt stor pytonslange? Check!

DSC_0939.jpg
Fòring av Cassowary, Australias største fugl, med munnen. Grunnen til at jeg ser en smule redd ut er fordi jeg fikk streng beskjed om å holde øynene lukket, ellers kunne jeg fort miste et øye hvis den bomma!

DSC_0814.jpg

Fòring av krokodiller. Egentlig var de ikke så veldig interessert, for det var visstnok for kaldt for dem. De greide seg visstnok med mat en gang i måneden i vintermånedene her.

DSC_0040.jpg

Denne 4,6 meter lange, 21 kg tunge slangen ble funnet i et tak i nærheten av Cairns. Den kom innom paken på vei ut i det fri igjen, denne gangen i et område uten hus!

7DSC_0060.jpg

Ut i det fri igjen!

DSC_0051.jpg4DSC_0054.jpg
Vi var på busstur forrige søndag, været var ikke så veldig bra så det ble ikke så veldig mange fine bilder. Disse to er fra en kratersjø rett sør for Cairns i the Tablelands. Skulle visstnok være veldig sunt for håret å bade der, men jeg merket egentlig ingen forskjell. Uansett, fint var det!

3DSC_0065.jpg
Cairns by night! Vi skulle egentlig kjøre en tur med Beau for å se etter dyr, dessverre fant vi ingen, men vi fikk da tatt et utsiktsbilde :)

Posted by lenebli 16:37 Archived in Australia Tagged koala snake cairns wallaby wildlife_volunteer rainforestation Comments (2)

Wildlife volunteer!

sunny 27 °C

Da har vi overlevd de første dagene på jobb i en dyrepark som heter Rainforestation! Og for noen dager.. tror ikke det kommer til å bli så mange rutiner her, for hver dag byr på totalt nye ting å gjøre ;)

Vi blir plukket opp av en turistbuss hver morgen kl 07.20, noe som er en smule tidlig når man bor på det som vel må kunne betegnes som et partyhostel, der lydnivået ikke egentlig blir noe bedre før utpå morgenkvisten en gang. Nå rman i tillegg bor på et åttemannsrom blir det så som så med soving! Nå er det heldigvis helg da, så jeg har fått sovet ut litt og føler meg litt mer opplagt.
Turistbussen bruker 1 time og 40 min opp, sånn ca. Det er ca en time mer enn man hadde gjort med vanlig bil, men foreløpig er det eneste transporten de har opp dit. Noe som selvfølgelig er helt håpløst, men man kjan iallefall prøve å ta igjen litt søvn på bussen da selvom det ikke er så veldig enkelt når man får samme kommentarene over høytalersystemet hver eneste dag...

Vel framme første dagen ble vi møtt av Bo, den hyggelige kjempen som har ansvaret for dyrene i Ranforestation. Så ble vi sendt videre til Aidan for å gå tur med dingoene Tam and Bindi, jada, da er det på med sele og ut på tur. Og synd å si det, men de gikk faktisk bedre i bånd enn Santo ;)

DSC_0576.jpg
Bindi i buret sitt!

Neste post på programmet var rengjøring av koalabur. Rak, spyl og vent på at koalaene skal sette igang med å drite igjen (noe de gjør med en gang) ;) Så var det foring av koalaer. De spiser svære greiner med masse blader på, som må byttes ut hver dag. Når det da er rundt 20 koalaer i parken så er det klart at det blir veldig mange greiner å bytte ut, men moro var det lell, og de satte veldig pris på maten da.

SAM_0159.jpg

I tillegg fikk vi sett en bitteliten koala baby som akkurat hadde kommet ut av pungen til mammaen for første gang i en alder av 6 måneder. Den var veldig, veldig søt!

DSC_0553.jpg
2DSC_0543.jpg

Så skulle slanger sjekkes og flyttes tilbake i burene sine. Jada, slangene måtte bæres og gjett hvem som fikk æren. Joda, det var oss. De var ikke så store da, og relativt snille og greie selvom min var i det aktive hjørnet og ikke klarte helt å sitte stille! Men de er ikke spesielt ekle, og ikke er de spesielt farlige heller da de er python slanger, som ikke er giftige! Dessverre ingen bilder av slangeholding da vi var litt for opptatt med å passe på at de ikke rømte.

En wallaby hadde fått et sår på halen og trengte litt pleie. Siden den ikke var særlig glad i dyrepasserne, fikk jeg æren av å fange den. Hvordan fanger man en wallaby? Man kaster seg over halen og holder fast så godt man kan mens den prøver å hoppe unna, ingen lett oppgave da kraften i bena på disse dyrene er helt ekstrem. Heldigvis fikk jeg raskt hjelp, og såret fikk renset seg.
Med andre ord en ganske så begivenhetsrik første dag.

0DSC_0583.jpg
Ikke den som skulle fanges dette da men ;)

Dag 2 begynte med at vi skulle fange en wombat, og partere en gris. Jada, livet er mangfoldig her ;) Wombater er ikke spesielt enkle å fange, de liker som kjent å grave, og denne hadde huler under hele området sitt. Så etter to dager der man bare hadde prøvd å kaste seg over den når den kom ut av hulene, så begynte man nå å tette igjen innganger til hulene med bøtter, greip, søppelbøtter. Det tok ganske land tid før den kom fram, så i mellomstunder tok vi del i parteringen av en gris som hadde blitt påkjørt av en ansatt dagen før. Påkjørt gris = mat for krokodillene.

DSC_0588.jpg
Den ser kanskje ikke så stor ut på bildet, men denne er rett og slett enorm!

DSC_0526.jpg
Jakten på en Wombat, Bo i aksjon!

Tilslutt fikk man da tak i wombaten i dag, ikke så værst med 3 dager på å fange den, den forrige de skulle fange her brukte de 14 dager på! Så bar det i veien til dyrlegen med den for å sjekke hvorfor den har haltet. Vel framme skal dyret bedøves, noe som er enklere sagt enn gjort. En wombat ser ikke spesielt aggresiv ut, men den har skarpe tenner og skarpe klør, og kan visstnok gjøre ganske stor skade hvis den får tak. Bo har trening i å håndtere den da, så han får den opp av kassa, hvorpå jeg skal holde bena i ro mens dyrlegen setter bedøvelsen. Lettere sagt enn gjort! For et så lite dyr har wombater ekstrem kraft i beina, og hele dyret er i grunn bare 25 kg (tror vi) med muskler. Det gikk nå til slutt, og med litt gass å puste inn også så fikk vi til slutt tatt røntgen av bena. Jeg fikk også æren av å bære en wombat, noe som i grunn var mest tungt, og som jeg neppe kommer til å gjøre igjen. Greit nok når den er bedøvet, men uten bedøvelse var den ikke spesielt lett å ha med og gjøre ;) Jeg fikk også en god wombatanatomileksjon underveis, ikke så mange situasjoner der man faktisk har mulighet til å se undersiden og alle tennene til en wombat. Dessverre fant vi ikke helt ut hva som feilte Winnie da, men de mistenkte at hun kunne ha en ryggskade som påvirket nervene til beina i tillegg til leddgikt i hofteleddet.

Dag 3 var det maling av gjerder som sto på programmet, ikke så spennende, men vi fikk tiden til å gå ved å se hvor mange mennesker som klarer å overse et ”våt maling” skilt og faktisk lene seg på det nymalte gjerde! Nå klarte vi å advare de fleste, men det var bare såvidt! Ellers var det mating av koalaer, dingoer, quolls, wombater og så videre.
Og ikke minst har det blitt litt barnepass de siste dagene. Og da snakker vi om joeys, nemlig Norbert på 9 måneder og Honey på 5. Søte er de, og stort sett veldig lette å ha med og gjøre. Gjør de noe galt er det bare å ta tak i halen og bære de med seg ;)

DSC_0480.jpg
Honey!

270_DSC_0508.jpg

Norbert!

Det dyret jeg hittil har satt minst pris på er et uglelignende krek av en Frogmouth som hveser hver gang jeg kommer i nærheten av buret dens. Ikke akkurat så veldig hyggelig!
DSC_0575.jpg

Sånn bortsett fra partyfaktoren på stedet vi sover så er Cairns en veldig søt by, og det har vært relativt passe temperatur her. Om morgenen når vi venter på bussen er det til og med nesten så det er litt kjølig ;) Nå har vi litt over en uke igjen på Rainforestation før vi skal videre til Cairns Dome, som er en liten dyrepark over casinoet midt i byen. Et utrolig sært fenomen, og jeg ser ikke helt fram til å være inne hele dagen, men det blir sikkert spennende. I begynnelsen av Juni setter vi kursen mot Port Douglas og skal være på Rainforest Habitat der i en måned, det er de største av de tre parkene og høres veldig spennende ut!

Posted by lenebli 10:06 Archived in Australia Tagged koala wombat cairns wallaby wildlife_volunteer rainforestation Comments (0)

(Entries 1 - 3 of 3) Page [1]