A Travellerspoint blog

June 2011

Familiebesøk :)

2. edition, oppdatert etter at jeg fikk Hanne's bilder også ;)

sunny 29 °C

Da har altså søster'n, tante og onkel vært på besøk i litt over en uke, og jeg tok meg en uke fri for å få litt tid med dem. Deilig å ha en hel uke fri fra Habitat, siden jeg ikke akkurat har hatt verdens mest morsomme oppgaver der ;)

Jeg tok turen til Cairns, og med en kamerat som både guidet og kjørte oss rundt, fikk vi sett noen fine steder. En dag tok vi også turen opp til Rainforestation, der snille Beau lot oss besøke hele parken helt gratis. På vei opp til Kuranda tok vi Skyrailen og et gammelt tog ble transporten på tur nedover igjen :)

Hanne i Barron river

Hanne i Barron river

Hanne og Adam i barron river

Hanne og Adam i barron river

Besøkte Barron river, og så også Barron falls, men for å si det sånn er det ikke så imponerende nå som det har vært tørt et par måneder ;)

5DSC_0056.jpg
Besøk i regnskogen, og søte små elvekulper der lokalbefolkningen gjerne tar seg et bad om sommeren uten frykt for maneter og krokodiller. Nå var det imidlertid altfor kaldt (og ja, jeg regner meg nesten som en lokal ;)

CIMG0529.jpg

Jeg og Hanne tok oss også en tur ut på Great Barrier Reef, der Hanne fikk prøvd dykking, og jeg fikk se min første hai under vann (men hadde selvfølgelig ikke med undervannskamera!). Den var ikke spesielt skummel da men, bare en søt liten white tipped reef shark :)

CIMG0534.jpgCIMG0537.jpgCIMG0538.jpg

Hanne på Pretty beach

Hanne på Pretty beach

De er veldig oppfinnsomme på navn her nede ;)

CIMG0542.jpg
Spising er selvfølgelig med på programmet når man er på tur med tante og Roar, her fikk vi veldig god pizza :)

8DSC_0036.jpg
1DSC_0040.jpg
Skyrailen på vei opp til Kuranda. Tante smiler riktignok på bildet, men hun var relativt nervøs, det er nemlig ikke så lett å være så høyt oppe med høydeskrekk ;)

CIMG0548.jpg

CIMG0547.jpg
Army Duck, kjøretøy både på land og til vanns! Tok oss en tur inn i regnskogen med denne på RFS :)

9DSC_0064.jpg
Pamagirri showet på RFS
8DSC_0065.jpg
Forsøk på Boomerang kasting, ingen av oss var spesielt flinke egentlig ;)
0DSC_0069.jpg

5DSC_0070.jpg
Didgeridoospilling er heller ikke spesielt lett. Jeg begynte i grunn bare å le ;)

7DSC_0082.jpg
Hanne fikk låne lille Toffee (som ikke egentlig har fått navnet offisielt enda, men Beau skulle påvirke avstemmingen mest mulig sa han).

2DSC_0085.jpg
Og tante fikk låne mamma Mathilda. Jeg fikk forøvrig låne begge to, og fikk en god koalaklem, noe som var lenge siden sist!

7DSC_0078.jpg
Hanne fikk også være med inn og hilse på Tam og Bindi, de to dingoene på RFS, men det var bare Tam som var særlig fotogen denne dagen ;)

CIMG0552.jpg
Tilslutt fikk vi låne lille Honey også!

Togturen på vei ned igjen var fin den altså, men litt i lengste laget synes jeg ;)

1DSC_0123.jpg
DSC_0117.jpg
CIMG0553.jpg
DSC_0126.jpg
DSC_0099.jpg
DSC_0130.jpg

DSC_0136.jpg
0DSC_0135.jpg

Og på lørdag fikk vi til og med være med på Aussie Rule fotballkamp. Dessverre tapte laget vi heia på stort, men moro var det allikevel. Er fortsatt litt usikker på reglene, men heldigvis fikk vi med oss poengene på poengtavla ;)

I dag var det tilbake på jobb, der jeg er mest stolt over å ha fôret gærne pelikaner uten å bli skada ;) Bare fire dager igjen på habitat :)

Posted by lenebli 17:17 Archived in Australia Comments (0)

Jeg er i live...

men det skjer ikke akkurat sånn veldig mye spennende her oppe akkurat nå!

sunny 27 °C

DSC_0070.jpg
Utsiktspunkt på veien til Port Douglas der vi er nå!
-------------------------------------------------------------------------------------------

Vi gikk fra kjedelige arbeidsoppgaver i Domen, til minst like kjedelige arbeidsoppgaver på Rainforest habitat. Har knapt tatt i et dyr den uka vi har vært her oppe, og den mest spennende oppgaven jeg fikk på jobb i dag var å gi rottene (som skal bli slangemat, fuglemat og krokodillemat) mat. Da fikk jeg iallefall være i nærheten av et dyr da :P

Men men, jeg kan iallefall å meg jobb som proesjonell fruktkutter etter tiden her oppe, for det er jeg blitt helt rå på. Og jeg er også rimelig flink til å spyle, en annen ting jeg er blitt rimelig god på. Godt jeg forhåentligvis ikke kommer tilbake til Norge før ETTER at fjøset er vasket, eller hva mamma!? ;)

Men noe godt er blitt gjort, vi har nemlig hatt to fridager. En halvdag ble brukt til strandligging, noe som var veldig deilig etter masse gåing og ståing! På kvelden var vi på elvecruise, der vi endelig fikk sett noen ordentlige, ville krokodiller. På denne tiden av året er de egentlig ikke så veldig spennende da, de ligger helst å soler seg! Men det var uansett en veldig fin tur på en båt som het "Lady Douglas" med bare kvinnelig mannskap!

CSC_0088.jpg
Første vi så var en ørn, husker dessverre ikke hvilket slag den var!

CSC_0094.jpg
En krokodille i det fri!

CSC_0123.jpg

CSC_0124.jpg
Enda en majestetisk ørn, denne gangen en white-bellied sea eagle!

DSC_0135.jpgDSC_0125.jpg8DSC_0108.jpg

7DSC_0144.jpgDSC_0151.jpg
Plutselig kom denne søte lille tingen om bord, og ble mer spennende enn alle krokodillene (de er jo tross alt bare kjedelige og ligger helt stille!). Vi var i grunn enige om at den ligna en del på ET!

DSC_0165.jpg
Resultatet av syklonen ligger fortsatt langs elvebredden!

DSC_0194.jpg

4DSC_0212.jpg

0DSC_0244.jpg

DSC_0247.jpg

Denne søte lille tingen som er en "Green tree frog" befant seg midt oppe på veggen utenfor kjøkkenet på hostellet! Australiere har som dere sikkert skjønner vært ordentlige oppfinsomme når det kommer til navn! Det tingen ser ut som, det heter tingen!

På tirsdag var vi på tur igjen, denne gangen med guide og en gruppe på 12-13 andre. Turen gikk til Daintree, nasjonalparken med verdens eldste regnskog, og så videre til Point Tribulation (navngitt av Cook, etter at han grunnstøtte på Barrier Reef, i likhet med blant annet mount misery). På veien ned igjen ble det nok et elvecruise på Daintree river, og enda noen krokodiller til!

7DSC_0251.jpg
Mossman gorge. Ikke kom å fortell meg at denne elva, og populære badestedet langt vekk fra krokodiller, ikke kunna ha vært i Norge!? ;)

DSC_0281.jpg

1DSC_0291.jpg
Noen var kreative med skiltet som advarte om Cassowaries og fartsdumper! I dag finner man det på t-shorter her nede, og hvem som har rettighetene er visstnok under etterforskning :)

DSC_0296.jpg
Dette er en "strangling fig", som rett og slett vokser rundt et annet tre til det treet blir borte og bare fig'n er igjen!

7DSC_0304.jpg
og dette er et walking tree, som rett og slett går bortover dit den vil! Den kommer ikke så langt da, hastigheten er rundt 5cm i året, men en sprinter hadde visst gått 25!

DSC_0310.jpg
Cape tribulation (altså trøbbel ifølge Cook!)

Og her møtte vi da en nordmann og en svenske som hadde bodd i Australia i 50 år. Noe sære var de, og da vi senere så de igjen på et iskremsted kom nordmannen bort og nærmest kastet penger på meg. For han skulle spandere is på oss nemlig!!! Hyggelig det altså, om enn litt sært! Jeg har også fått kortet hans, så hvis jeg skulle komme til Melbourne og trenge overnatting så var det bare å ta kontakt. Han hadde dessuten en sønn på 23 som kunne vise meg rundt!

6DSC_0320.jpg
Daintree rivers tannløse krokodille. Nei, jeg tuller ikke, den enorme krokodilla har ikke igjen noen tenner. Med trykket når den biter igjen har den imidlertid ikke noen store problemer med å drepe byttet uten dem, så han klarer seg visstnok fint og er "lederhannen" i dette området av elva med et lite harem av søte små damer!

DSC_0336.jpg
Her er en liten baby krokodille! Bare 1 av 500 overlever til de blir voksne, så denne lille tassen har ikke så gode utsikter. Flesteparten blir spist av større krokodiller (inkludert foreldrene) underveis. Når hver hunn legger mellom 30-50 egg, så sier det seg selv at det ikke blir igjen så mange voksne!

1DSC_0353.jpg
idylliske Daintree!

Nå har jeg bare jobbing i helga igjen, og så setter jeg turen tilbake til Cairns for å møte søster'n, tante og Roar! Fikk nemlig en hel uke fri mot at jeg jobba helga igjen, noe som er helt greit for meg :)

Posted by lenebli 17:48 Archived in Australia Tagged cape_tribulation daintree port_douglas mossman Comments (10)

(Entries 1 - 2 of 2) Page [1]