A Travellerspoint blog

August 2011

På veien fra Cairns til Mission beach

med et lite stopp i regnskogen

semi-overcast 26 °C

Så var det på tide å forlate Cairns, og reise på en 14 dagers tur nedover kysten med mål Sydney. Så da troppet jeg opp veldig, veldig tidlig den 25 og møtte 8 andre deltagere og en guide! Sålangt er de fleste veldig hyggelig og greie, og vi har hatt det fantastisk morsomt!

Første stopp på turen var faktisk nordover, til Cape Tribulation. Der har jeg imidlertid vært før, så jeg har ikke så mange bilder derfra! Vi sov imidlertid en natt i regnskogen der oppe, og det er ikke akkurat stille om natta for å si det sånn! Masse lyder, og små dyr som løp mellom teltene :)

cape_trib.jpg
cape_trib_3.jpg
cape_trib_2.jpg
Cape Trib!

Dag to bar det nedover kysten der målet var Mission Beach. Og ja, som alt annet i Australia er det oppkalt etter nøyaktig det det var. Nemelig en misjon som lå på en strand. På veien ned dit tok vi et stopp på enda en krokodillefarm, så det blir noen flere krokodillebilder denne gangen også.

big_croc_fed.jpg
big_croc_feed_2.jpg
Utrolig hvor mange gale mennesker det er i Australia som faktisk går inn til saltvannskrokodiller!

big_happy_croc.jpg
Slik ser en veldig fornøyd krokodille ut etter at den har fått litt kylling (og bare litt, magene er veldig små, så de har ikke plass til mer).

growing_crocs.jpg
De ikke så store krokodillene på farmen.

joey_the_w..way_out.jpg
En kengurumamma med en joey som fant ut at det var litt dårlig plass der inne, så han kunne like gjerne stikke bena ut!

Fikk også holde noen dyr her, en liten (men ganske stor) krokodille, en carpet python og en liten foreldreløs joey som en av dyrepasserne håndfora.
me_little_croc.jpg
me_with_carpet_python.jpg
me_with_baby_joey.jpg
comfy_joey.jpg
Slik kan en ordentlig komfertabel Joey se ut ;)

me_and_dingo.jpg
Og selvfølgelig hadde de en fantastisk flokk med dingoer også. Denne het Fraser, og alle dingoene var oppkalt etter steder der de har dingoer. Så det var Indy (indonesia), Kimberley, Uluru og altså Fraser (island).

Så bar det videre til Mission beach.

cassowary_sign.jpg
Best å gjøre ting litt grafisk for å få fram poenget. Vi er fortsatt i Cassowary land, men ikke så lenge til. Leveområdene til Cassowariene har nemlig blitt veldig, veldig små og det er bare 1200 individer igjen i verden!

me_weird_big_thing.jpg
I australia har de mange rare, store ting. Her altså en cassowary!

Dag tre var vi på rafting i Tally River, noe som var utrolig morsomt. Dessverre har jeg ikke kamera som tåler vann, så jeg har rett og slett ingen bilder fra turen! Men til alle som lurer på om de skal prøve rafting, så er det bare å hoppe i det, og jeg må si det frister til gjentagelse.

I morgen, den 28. August (altså nøyaktig en måned før jeg kommer hjem) reiser vi videre til seiling rundt Whitsunday Islands. Vi skal være ombord i to netter der!

Posted by lenebli 16:49 Archived in Australia Tagged cassowary mission_beach white_water_rafting johnstone_river_crocodile_farm Comments (0)

Hartley's Crocodile Adventure

sunny 28 °C

Så fikk jeg endelig tatt meg en tur på ”Hartley’s crocodile adventures” jeg også da, med egen guide og spesialtur bak kulissene for å holde slanger og for å se på søte små krokodillebabyer, og veldig store avlskrokodiller!
Bildene fra Hartley’s taler i grunn for seg seg!

swimming_freshie.jpg
Freshie_attack.jpg
Disse to er ferskvannskrokodiller, de er ikke spesielt farlige, og er i grunn ganske redd for mennesker :)

boatfeeding_1.jpgboatfeeding_2.jpgboatfeeding_3.jpgboatfeeding_4.jpg

Attack showet, der en av de ansatte går ut i vannet til en krokodille, som er det man absolutt under ingen omstendigheter skal gjøre :P Her demonstrerer de veldig tydelig jaktteknikkene til krokodiller... og ikke minst den berømte dødsrullen!
attack_show.jpg
croc_attack_1.jpgcrock_attack_2.jpgcrock_attack_3.jpgcrock_attack_4.jpgcrock_attack_5.jpg
Slik angriper en krokodille...

death_roll_1.jpgdeath_roll_2.jpgdeath_roll_3.jpgdeath_roll_4.jpgdeath_roll_5.jpgdeath_roll_6.jpgdeath_roll_7.jpg

Og dette gjør de med deg etterpå, nemelig en dødsrulle. Denne var litt lat da, så gjorde bare to på rad ;)

goldie_1.jpggoldie_2.jpggoldie_3.jpggoldie_4.jpg
Dette er den søte krokodillen kalt Goldie, fordi den har en gyllen farge. Den er også litt gal i hodet!

lurking_crocodile.jpg

krokodille_i_gjerdet.jpg
meg_skepti..de_krok.jpg
Hvis jeg ser litt skeptisk ut på dette bildet er det fordi denne krokodillen er den samme som over henger fast i gjerdet etter å ha gått til angrep på det. Og som også hadde veldig mange skjøter på gjerdet sitt ;)

De søte små hatchlingene, som ikke er spesielt snille selv om de er søte :)
hatchling_bunch.jpg
splashing_hatchling.jpg
liten_men_skummel.jpg
Ikke akkurat spesielt redd den siste lille her.

De har også noen andre dyr der :)

relaxing_together.jpg

lace_monitor_1.jpg
Lace monitor!

jabaru.jpg
Jabaru, en hann og en hunn!
Black_swans.jpg
Svarte svaner!
cassowary1.jpg
Cassowary

Tilslutt fikk jeg holde et utvalg slanger!

meg_og_olive_python.jpg
Olive Python!

meg_og_water_python.jpg
Vannpyton!

meg_med_st.._python.jpg
En svær svart-hodetpyton!

Og nå er jeg på vei ned kysten til Sydney, blir nok noen blogginnlegg fra det etterhvert også! :)

Posted by lenebli 20:44 Archived in Australia Tagged crocodiles snakes hartley's Comments (0)

Lichtfield National Park

og Darwin

Så var det på tide å forlate fantastiske Kakadu, for å reise til en annen nasjonalpark, nemlig Lichtfield. Lichtfield er i bunn og grunn kjent for sine fossefall, og det var i grunn det vi dro dit for å se. Temperaturen var vel rundt 35, så vi satte spesielt pris på at det var gode muligheter for bading ;)

Før vi kom til første fossefall var det imidlertid tid for å se en av verdens underverker, nemlig termittuer. Ikke små søte tuer, men enorme byggverk. Det var to typer termittuer her, nemlig katedral og magnetisk.

Katedral
Katedral_t.._og_meg.jpg

De magnetiske termittuene er bygd på en nøyaktig nord-sør linje og minner veldig om gravstøtter.
Gravplasse..mittuer.jpg

Bensinstopp igjen, og igjen var det mulighet for å holde en slange. Denne gangen var det en Children’s Python, så enda en slange krysset av på lista mi ;) Den er ikke kalt Children’s Python fordi den er spesielt gald i, eller spiser barn, men fordi det var en mann som het Children til etternavn som først beskrev den ;)

me_with_ch.._python.jpg
me_with_ch..ython_2.jpg

Første fossefall var idylliske Wangi, som nettopp var åpnet for bading igjen. Grunnen til at den hadde vært stengt var selvfølgelig saltvannskrokodillene igjen, men igjen er det bare å slappe av, de har nemlig en karantenetid på 5 uker etter at siste saltvannskrokodille er fanget og omplassert før de åpner for bading. Og midt i tørkesesongen har de ingen mulighet til å komme seg opp dit.
idylliske_wangi.jpg

Neste badested var Buley Rockholes, igjen relativt kaldt men helt fantastisk!
Buley_Rockholes.jpg
Buley_Rockholes_2.jpg

Og ikke minst fikk jeg sett en blå-hodet vannpyton på jakt langs elvebredden!
Water_python_1.jpg
Water_python_2.jpg

Siste stopp på turen før Darwin var Florence falls!
Florence_falls.jpg
Florence_falls_2.jpg

Så var altså 9 dager på tur ferdig for denne gangen, masse fantastiske inntrykk på turen, og ikke minst masse fantastiske mennesker (og noen ikke så fantastiske men de er det best å glemme!). Et par dager i søte Darwin for å slappe av var vel verdt det, makan til søt by skal du lete lenge etter. Og hvor mange steder i verden sier alle du møter på gata i en by ”god morgen” når du går på sightseeing kl 8 om morgenen for å unngå den værste varmen!?

Her er noen bilder fra Darwin, de fleste av bygningene er relativt nye siden Darwin ble bombet av Japanerne under 2. verdenskrig og det var stort sett bare ruiner igjen av byen etter krigen.

Darwin_Cathedral.jpg
Den katolske katedralen i Darwin.

darwin_courthouse.jpg
Høyesterettbygget!

Darwin_Parliament.jpg
Parlamentsbygningen!

Darwin_adm..uilding.jpg
Darwin_view.jpg
En heis tar deg ned til strandnivå her, så du slipper å gå. Og på stranda har de lagd et nett for å holde krokodiller, haier og maneter ute! Fantastisk for en by som har en gjennomsnittstemperatur på rundt 34 grader ;)

Darwin_old_building.jpg
Darwin_ruin.jpg

Etter turen min inn til Northern Territory har jeg nå besøkt alle Australias 6 stater og 2 territorier! Så nå skal jeg bare reise ned øst-kysten i to uker for å se litt mer av Queensland og New South Wales før turen går til New Zealand og så hjem!

Posted by lenebli 15:16 Archived in Australia Tagged darwin lichtfield Comments (0)

Kakadu - dag 2

På de smale, og ikke spesielt gode, stier...

sunny 35 °C

Så var tiden inne for å forlate all komfort (les: asfalterte veier) og komme oss ut på stier som man ikke egentlig skulle tro var framkommelig for en buss! Men det gikk, selv om det ikke var spesielt behagelig å bli kastet rundt uten noen særlig mulighet for å få med seg hva som skjedde!

kj_rer_midt_i_elva.jpg
Neida, vi er ikke langs elva, vi er midt uti den!

Vi kom oss ut til Twin falls, der det absolutt ikke skal bades! Grunnen er selvfølgelig at saltvannskrokodiller kan komme seg opp elva, og man vil helst ikke bli spist av dem. Synd i grunn, for det hadde vært utrolig fint å bade her, men istedet måtte vi bare nyte hvor idyllisk og stille det var der inne! Og turen ut dit var først en liten båttur, før vi måtte klatre over steiner i en omtrent 1 km. Fantastisk moro med andre ord ;)

B_ttur_inn..n_falls.jpg
meg_rett_f..n_falls.jpg
twin_falls.jpg
gruppebild..n_falls.jpg

Neste stopp var Jim Jim falls, og der kan man bade! Temperaturen var imidlertid omtrent som en god norsk sommer i et fjellvann, med andre ord ordentlig kaldt. Omtrent 15 grader med 34 grader i lufta er kaldt! Jim Jim falls skal visstnok være veldig flott i regntida, problemet er bare at vi ikke har noen mulighet til å komme oss ut dit i regntida :P Uansett var det deilig med et bad ;)

p__vei_til_jim_jim_2.jpg
p__vei_til_jim_jim.jpg
jim_jim_plunge_pool.jpg
jim_jim.jpg

På veien fikk jeg også sett mine første vannbøffaloer i levende live. De er store!
vannb_ffaloer.jpg

Så var vi framme i leiren ved Jabiru etter å ha tatt farvel med de som bare var på 2 dagers tur, inkludert de 3 nederlandske jentene jeg hadde blitt kjent med på vei fra Alice Springs. 4hjulstrekkerbussen fikk hvile etter en lang dag, og vi tok en velfortjent øl i den lokale puben før det ble middag og en tidlig kveld!

4hjulstrekkerbuss.jpg
camp_night_2.jpg
sunset_at_..mething.jpg

Posted by lenebli 15:02 Archived in Australia Tagged kakadu twin_falls jim_jim Comments (0)

Kakadu - dag 1

sunny 29 °C

En hyggelig overraskelse tidlig på morningen den første dagen var at de hyggelige nederlandske jentene jeg reiste med fra Alice til Darwin skulle være med de to første dagene av Kakadu og Lichtfield også! Så da fortsatte jeg å ha Cyrille som romkamerat enda en natt ;)

Vi la i vei, i en firhjulstrekkerbuss stappa full med 16 mennesker. Litt trangt om plassen var det etter å ha vært på tur med bare 6 stykker i tre dager, men alt går!

Første stopp på veien var hos noen lokale aboriginerne som ønsket oss velkommen til deres land. Dette ble gjort ved å helle litt vann fra billabongen på hver enkel, noe som skulle gjøre at vi ikke hadde noe uflaks eller uhell mens vi var på deres land. Etterpå fikk vi en innføring i de lokale aboriginernes skikker og tradisjoner. En lærerik opplevelse, men jeg er fornøyd med at den gamle måte å ønske noen velkommen på er blitt noe modifisert. Tidligere tok man nemlig en slurk vann og sprutet vannet ut igjen over hodet på besøkende!

_nsket_vel..il_land.jpg

aboriginer_kurver.jpg

Eddie_fort..geridoo.jpg

Neste stopp på veien var Corroboree billabong, den er en del av Mary River med et yrende fugleliv. Og selvfølgelig også krokodiller!

meg_og_cyr..tcruise.jpg
Meg og Cyrille, en av de nederlandske jentene, på båttur!

stor_krokodille.jpg
Krokodille på rundt 5 meter, men ikke en av de største i området!

På turen fikk jeg se min første svømmende krokodille. En søt ”liten” krokodille bestemte seg nemlig for å ta seg en svømmetur ved siden av båten, uheldigvis var jeg på feil side av båten, men jeg fikk da tatt et bilde.

sv_mmende_krokodille.jpg
sv_mmende_..dille_2.jpg
Etter en liten stund bestemte den seg imidlertid for å dykke, og siden saltvannskrokodillene kan holde pusten i omtrent 1,5 timer så var det ikke noe poeng i å vente på at den skulle komme opp igjen ;)

vannlilje.jpg

En billabong er altså en del av en elv der vannet samler seg og skaper en slags innsjø. I området rundt Corroboree er det også ”flood plains” et flatt området i tilknytning til billabongen som vært år blir oversvømt under regntida og som er fyllt med planter som trenger dette vannet. Uheldigvis for oss, og heldigvis for dyra som bor der, var vannstanden fortsatt veldig høy og sjansen for å se mange av dyra var mindre siden de hadde større områder å bevege seg på. Noen fikk vi da se, men ikke alle jeg fikk tatt bilde av ;)

flyr_over_vannlilje.jpg

insekt.jpg

Jeg fikk også se min første Jabiru eller black-necked stork utenfor fangenskap, en nydelig svær hann som bestemte seg for å ta en spasertur ved siden av båten vår! Hannene og hunnen er nesten helt identiske, men siden denne har svarte øyne er det en hann. Hunnene har nemlig gylne øyne!

Jabbaru.jpgjabbaru_3.jpg

Neste fantastiske opplevelset var et ørne par som poserte for oss en stund. Disse var ”white chested sea eagles” som er australias nest største rovfugl. Parene holder sammen hele livet, og hunnen er den største av de!

_rne_par.jpg
flying_sea_eagle.jpg
1flying_sea_eagle_2.jpg

En liten dingo langs veien!

gr__dingo__.jpg

Så var det på tide å kjøre inn i selve Kakadu nasjonalpark, australias største nasjonalpark som strekker seg rundt 200km i en retning og 100km i den andre, som er på verdensarvlista både på grunn av unik natur og som kulturminne for aboriginerne som har bodd her i mer enn 50 000 år!
Kakadu_skilt.jpg

Siste stopp for dagen var Ubirr, som nettopp er kjent for noe som minner veldig om norske steinrissinger, men som er malt med maling aboriginerne lagde fra stein og planter i området.
David_the_guide.jpg
David, guiden vår som fortalte historiene til noen av steinmaleriene. Han kunne imidlertid bare barnehageversjonene, for de mer kompliserte versjonene er bare for invidde i stammen.

rock_art_1.jpg
rock_art_2.jpg
rock_art_3.jpg

Denne utsikten burde være velkjent for alle som har et godt forhold til Crocodile Dundee (Kjenner du den igjen Pappa?)

dundee_utsikt_1.jpg
dundee_uts..ed_r_yk.jpg

All røyken på bildet er faktisk kontrollert brenning av gresss, noe aboriginerne i området gjorde lenge før europeerne kom for å lokke vilt med nytt friskt gress og for å unngå bitt av de giftige slangene i området her (Nei Mamma, jeg så ingen!).

meg_dundee_utsikt.jpg
Crocodile Dundee ble nemlig filmet her, og steinen du ser bak meg her er Mick’s spesielle sted ;)

Etter besøket til Ubirr reiste vi til leiren i Cooinda for å hvile ut før neste dags tur, som tok oss vekk fra asfalterte veier og inn på stier, i en firhjulstrekkerbuss!

Posted by lenebli 14:34 Archived in Australia Tagged kakadu ubirr corroborre Comments (0)

(Entries 1 - 5 of 9) Page [1] 2 » Next