A Travellerspoint blog

September 2011

Kroombit Station

trying life as a cowgirl

sunny 25 °C

Så var det på tide å forlatte tropene i det jeg igjen krysset tropic of capricorn (som jeg har glemt hva var på norsk, og som jeg er for lat til å sjekke igjen). Vi satte kursen sør-vestover, inn i outbacken, til kroombit station. Siste sivilasjon på veien var Rockhampton, hvor de har statuer av alle kurasene de bruker i området, blant annet den indiske Brahma som er godt tilpasset klimaet.

Leaving_tropics_1.jpgleaving_tropics_2.jpg

bull_in_rockhampton.jpg

Kroombit Station er en gård på 10000acres med hester, kuer og geiter, og turister ;) Vi fikk prøvd oss på mye rart her, og den obligatoriske hatten ble utdelt ved ankomst!

cowgirls.jpg

Siden vi hadde kjørt i over 8 timer var det godt med en kald øl ved ankomst, og ”old man al” var klar med en ”yearn”. En ”yearn” kan være alt fra en historie til ren tullprat, og alt imellom. Al fortalte at navnet ”kroombit” faktisk ble gitt av nordmenn her. Han utfordret meg til å finne ut hva det betydde. Det er bare den første delen av ordet som kommer fra norsk, og det har forandret seg litt på 200 år, men jeg klarte det. Så er spørsmålet om det er noen andre der ute som klarer å finne ut hva det er ;)

kroombit_sign.jpgold_man_Al.jpg
Så var det klart for rodeo, på en mekansik okse. Første gang klarte jeg nøyaktig 0 sekunder, mens neste gang kom jeg oipp i 9. Syntes det var ganske bra jeg da!

nutcracker.jpg

Neste morgen var det tidlig frokost, før det var tid for geitesanking! Fra hesteryggen! Så Lisbet nå har jeg fått lekt cowgirl (bare med geiter). Moro var det definitivt, og ”mr. Chips” og jeg klarte oss bra ;) Så når jeg kommer hjem blir det å slippe ut kuene for så å sanke de fra hesteryggen :P

me_and_mr_chips.jpgmustering_goats_1.jpgmustering_goats_2.jpg

Etter å ha sanket geitene var det tid for å merke dem (man merker egentlig ikke geiter, så det ble mer tørrtrening enn noe annet). Først lasso rundt halsen, ta tak i hornene, få et godt grep, merk, og kast den ut av ringen! Mitt lag, ”goatastic” vant denne fantastiske øvelsen i gjørma ;)

catching_goats_1.jpgcatching_goats_2.jpgcatching_goats_3.jpg

Så var det tid for skyting, med shotgun, på leirduer i bevegelse. Og det viste seg at jeg var den beste skytteren der av alle ting. 4 av 6 treff var bedre enn alle de andre! Hehe. Det var utrolig morsomt, må nok ta opp skyting når jeg kommer hjem!'

shotgun.jpgshotgun_2.jpg

Vi fikk også prøve oss på den berømte australske pisken. Og jeg fikk en lyd ut av den! Jeg fikk også demonstrert hvordan man gjør det fra hesteryggen, men jeg tror ikke jeg skal prøve i nærmeste framtid i tilfelle jeg skulle bomme!

whip_cracking_1.jpg
whip_cracking_2.jpg

Ellers var det en veldig fin gård vi var på!

station_view.jpgoutback.jpgfire.jpgcash_register.jpgbreakfastkitchen.jpgoutback_sunset.jpg

Så var oppholdet på Kroombit over, etter mye god mat, mye moro, og mange hyggelige mennesker var det på tide å sette snuta mot Fraser Island!

Video fra oppholdet på Kroombit kommer hjem til Norge med meg, så hvis noen vil se film fra alle de spennende tingene vi gjorde er det bare å si fra. Vår fantastiske guide har vært snill nok til å filme og sette sammen 45 minnerike minutter på film!

Posted by lenebli 18:41 Archived in Australia Tagged kroombit tropic_of_capricorn cowgirl Comments (4)

Sailing the Whitsundays

semi-overcast 26 °C

Dag 4
Day_4.jpg

På veien til Whitsundays var det et par store dumme ting til ;)

big_silly_thing.jpg
big_silly_thing_2.jpg

Også et sukkerrefineri(har ingen anelse om hvordan det skrives). Her blir sukkerrørene gjort om til råsukker, før de blir behandlet igjen og gjort om til vanlig sukker.

sugar_refinery.jpg

Så bar det ombord på seilbåten ”Hammer”, med slagordet ”race you for it!”. En ordentlig hyggelig liten båt, som visstnok kunne ha hele 24 om bord, jeg skjønner ikke hvor de i såfall skulle ha plassert alle de.. vi var uansett bare 9, så vi hadde relativ god plass ;)

the_hammer.jpg

Første stopp var ”white haven”, australias 3. mest fotografete sted! Man kan skjønne hvorfor, selv om det var overskyet nå vi var der, så var det utrolig fint!

whitehaven_beach.jpg
white_haven_me.jpg

hei_julie.jpg
Hei Julie!

På turen fikk vi også sett både hval og delfiner. Dessverre var vi på tur til å snorkle når hvalene hadde mest moro, så jeg hadde ikke kameraet mitt, men de kom tilbake litt senere så jeg fikk tatt bilde. Selvom de ikke hoppet så mye da!

spotting_dolphin_1.jpgspotthing_dolphin_2.jpgspotting_dolphin_3.jpgwhale_spotting_1.jpgwhale_spotting_2.jpgwhale_spotting_3.jpg

Under seilinga fikk vi også besøk av en havørn!

sea_eagle.jpg

Ellers gikk det mye i seiling!
sailing_1.jpgsailing_2.jpgsailing_3.jpgsailing_4.jpgsailing_5.jpgsailing_6.jpgsailing_7.jpg

Så var det på tide å si farvel til "Hammer"!

goodbye_to_hammer.jpg

Posted by lenebli 18:34 Archived in Australia Tagged whitsundays Comments (0)

(Entries 6 - 7 of 7) Previous « Page 1 [2]