A Travellerspoint blog

Australia

Full Circle

-Sydney revisited

sunny 22 °C

Noen bilder fra mine siste dager i Australia!

bridge___oprah.jpg

me_harbour_bridge.jpg

Louise.jpg

rundkj_ring.jpg

Observatoriet
observatoriet.jpgobservatory.jpg

Botaniske hage
spring_walk.jpg

SAM_0380.jpg

liten_glider.jpg
En liten glider titter ut fra et tre midt i Sydney :)

government_building.jpg
Government building!

Så var Australia ferdig, og jeg setter kursen mot New Zealand sammen med en nord-irsk jente! Og etter det, hjemreise!

Posted by lenebli 01:28 Archived in Australia Tagged sydney harbour_bridge oprah_house Comments (2)

Byron Bay, and then on to surf camp!

Dagen i Byron Bay gikk rett og slett med til dykking for min del, noe som var veldig moro. Ja mamma, jeg så hai, nei mamma, den var ikke farlig ;) Bildene fra dykkinga er dessverre på en cd, og min pc har ikke cd-spiller, så derfor må de bli med i bunken av bilder jeg har å vise fram når jeg kommer hjem ;) Bilder fra surf camp har jeg imidlertid, dere får bedømme selv hvor god jeg var!

photo_773784_20110906.jpg
photo_773799_20110906.jpg
photo_773825_20110906.jpg
photo_773859_20110906.jpg
photo_773918_20110906.jpg
photo_774035_20110906.jpg
photo_774036_20110906.jpg
photo_774037_20110906.jpg

Etter surf camp bar det videre til Sydney som var siste stopp for turen. Det var vemodig å ta farvel med enkelte i gruppa, og ikke like vedmodig med enkelte andre ;) Nyheten nå er at en irsk jente fra turen som hoppet av i Brisbane møter meg igjen på NZ og skal ta samme turen som meg der :) Blir nok ikke altfor mange bilder fra Sydney, jeg har jo tross alt postet noen bilder fra byen tidligere, men vi får se hvordan det går ;)

Posted by lenebli 16:49 Archived in Australia Tagged byron_bay surf_camp Comments (2)

Rainbow Beach

semi-overcast 22 °C

Etter Fraser hadde vi igjen en natt i Rainbow beach, og denne gangen fikk vi sett stranda som for anledningen både hadde regnbue på himmelen og i sanda ;)

rainbow_guide.jpg

rainbow_sand.jpg

mirror_sky.jpg

Tidlig start på dagen og ferden sørover, bare avbrutt av delfinforing! Disse delfinene er indo-pacific delfiner, som bare lever i tidevannselver og ikke liker dybder på mer en 25 meter!

dolphin_1.jpgdolphin_2.jpgdolphin_3.jpgdolphin_4.jpgdolphin_5.jpgdolphin_6.jpgdolphin_7.jpg

Dagen etter var det på tide å forlate Queensland og igjen entre New South Wales.

ql_nsw_border.jpg
Byen Tweet head ligger midt på grensa, og siden Queensland ikke har sommertid, mens New South Wales har det, så har byen to tidssoner halvparten av året!

Her hadde vi også utsikten til berømte "Surfer's paradise", og en hel haug med surfere i vannet som visstnok hadde de perfekte bølger ;)

view_to_su..aradise.jpg

Så bar det inn til Byron Bay der vi holdt til i to netter, men det kommer i neste blogginnlegg ;)

Posted by lenebli 01:20 Archived in Australia Tagged dolphins byron_bay rainbow_beach surfers's_paradise Comments (0)

Kroombit to Fraser Island

semi-overcast 22 °C

Så var det på tide å komme seg tilbake til kysten igjen fra outbacken. Vi fikk stoppet i den lille byen Maryborough der damen bak Mary Poppins, P.L Travers, bodde, og der var det selvsagt en statue av Mary Poppins.

Mary_poppins.jpg

På veien hadde vi et par problemer, nemelig et eksplodert dekk langs veien!

Flatt_dekk_1.jpg
Flatt_dekk_2.jpg

Etter en natt i Rainbow beach satte vi kursen for ferja over til Fraser. Den kjører rett og slett fra strand til strand, og stranda er motorveien på Fraser, med normal skilting og kjøreregler!

waiting_for_ferry.jpg

fraser_ferry.jpg

fraser_ferry_2.jpg

driving_beach_1.jpg

car_splash.jpg

bird_takeoff.jpg

8shipwreck.jpg
Utsikten fra et av øyas høyeste punkter er ikke dum!

view_fraser.jpghead_fraser.jpg

Selvom vi ikke akkurat hadde perfekt vær, så ble det ikke så dumme bilder ut av det allikevel!

skysea_fraser.jpg
skysea_fraser_2.jpg
skysea_fraser_3.jpg

Dag to på Fraser reiste vi til berømte Lake Mackenzie

lake_mackenzie.jpg
lake.jpg

sign_in_water.jpg
Beviset på at Fraser har hatt mer regn enn normalt ;) Regner ikke med at noen camper langt ute i vannet!

Store deler av øya er dekket av temperert regnskog!
rainforest_view1.jpgrainforest_2.jpg

wet_guide_fraser.jpg
Guiden vår initierte vannkrig, der han brukte åpent vindu og bekker vi måtte krysse som våpen. Vi tok hevn ved å kaste hatten i vannet ;)

Når man hører om Fraser island, så høres det stort sett ut som om den er hel full med dingoer, og at de er overalt til enhver tid. Kan ikke si jeg synes det stemte akkurat, vi så nemlig bare 4 på hele turen! Her er to av dem!
dingoes.jpg

waiting_fo..ry_home.jpg
"Ferjekaja" på Fraser!

Så var det på tide å reise tilbake til fastlandet etter to fantastiske dager på Fraser! En natt på Rainbow beach, før vi satte kursen enda lenger sydover igjen til Byron Bay! Og så rart det enn måtte høres ut for en nordmann, jo lenger sør man kommer, jo kaldere blir det! Og nå begynner det å kjennes mer ut som norsk høst enn norsk sommer. jaja, jeg blir iallefall akklimatisert til jeg skal hjem til Norge ;)

Posted by lenebli 21:01 Archived in Australia Tagged fraser_island dingoes rainbow_beach Comments (2)

Kroombit Station

trying life as a cowgirl

sunny 25 °C

Så var det på tide å forlatte tropene i det jeg igjen krysset tropic of capricorn (som jeg har glemt hva var på norsk, og som jeg er for lat til å sjekke igjen). Vi satte kursen sør-vestover, inn i outbacken, til kroombit station. Siste sivilasjon på veien var Rockhampton, hvor de har statuer av alle kurasene de bruker i området, blant annet den indiske Brahma som er godt tilpasset klimaet.

Leaving_tropics_1.jpgleaving_tropics_2.jpg

bull_in_rockhampton.jpg

Kroombit Station er en gård på 10000acres med hester, kuer og geiter, og turister ;) Vi fikk prøvd oss på mye rart her, og den obligatoriske hatten ble utdelt ved ankomst!

cowgirls.jpg

Siden vi hadde kjørt i over 8 timer var det godt med en kald øl ved ankomst, og ”old man al” var klar med en ”yearn”. En ”yearn” kan være alt fra en historie til ren tullprat, og alt imellom. Al fortalte at navnet ”kroombit” faktisk ble gitt av nordmenn her. Han utfordret meg til å finne ut hva det betydde. Det er bare den første delen av ordet som kommer fra norsk, og det har forandret seg litt på 200 år, men jeg klarte det. Så er spørsmålet om det er noen andre der ute som klarer å finne ut hva det er ;)

kroombit_sign.jpgold_man_Al.jpg
Så var det klart for rodeo, på en mekansik okse. Første gang klarte jeg nøyaktig 0 sekunder, mens neste gang kom jeg oipp i 9. Syntes det var ganske bra jeg da!

nutcracker.jpg

Neste morgen var det tidlig frokost, før det var tid for geitesanking! Fra hesteryggen! Så Lisbet nå har jeg fått lekt cowgirl (bare med geiter). Moro var det definitivt, og ”mr. Chips” og jeg klarte oss bra ;) Så når jeg kommer hjem blir det å slippe ut kuene for så å sanke de fra hesteryggen :P

me_and_mr_chips.jpgmustering_goats_1.jpgmustering_goats_2.jpg

Etter å ha sanket geitene var det tid for å merke dem (man merker egentlig ikke geiter, så det ble mer tørrtrening enn noe annet). Først lasso rundt halsen, ta tak i hornene, få et godt grep, merk, og kast den ut av ringen! Mitt lag, ”goatastic” vant denne fantastiske øvelsen i gjørma ;)

catching_goats_1.jpgcatching_goats_2.jpgcatching_goats_3.jpg

Så var det tid for skyting, med shotgun, på leirduer i bevegelse. Og det viste seg at jeg var den beste skytteren der av alle ting. 4 av 6 treff var bedre enn alle de andre! Hehe. Det var utrolig morsomt, må nok ta opp skyting når jeg kommer hjem!'

shotgun.jpgshotgun_2.jpg

Vi fikk også prøve oss på den berømte australske pisken. Og jeg fikk en lyd ut av den! Jeg fikk også demonstrert hvordan man gjør det fra hesteryggen, men jeg tror ikke jeg skal prøve i nærmeste framtid i tilfelle jeg skulle bomme!

whip_cracking_1.jpg
whip_cracking_2.jpg

Ellers var det en veldig fin gård vi var på!

station_view.jpgoutback.jpgfire.jpgcash_register.jpgbreakfastkitchen.jpgoutback_sunset.jpg

Så var oppholdet på Kroombit over, etter mye god mat, mye moro, og mange hyggelige mennesker var det på tide å sette snuta mot Fraser Island!

Video fra oppholdet på Kroombit kommer hjem til Norge med meg, så hvis noen vil se film fra alle de spennende tingene vi gjorde er det bare å si fra. Vår fantastiske guide har vært snill nok til å filme og sette sammen 45 minnerike minutter på film!

Posted by lenebli 18:41 Archived in Australia Tagged kroombit tropic_of_capricorn cowgirl Comments (4)

(Entries 1 - 5 of 47) Page [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » Next