A Travellerspoint blog

Jeg er i live...

men det skjer ikke akkurat sånn veldig mye spennende her oppe akkurat nå!

sunny 27 °C

DSC_0070.jpg
Utsiktspunkt på veien til Port Douglas der vi er nå!
-------------------------------------------------------------------------------------------

Vi gikk fra kjedelige arbeidsoppgaver i Domen, til minst like kjedelige arbeidsoppgaver på Rainforest habitat. Har knapt tatt i et dyr den uka vi har vært her oppe, og den mest spennende oppgaven jeg fikk på jobb i dag var å gi rottene (som skal bli slangemat, fuglemat og krokodillemat) mat. Da fikk jeg iallefall være i nærheten av et dyr da :P

Men men, jeg kan iallefall å meg jobb som proesjonell fruktkutter etter tiden her oppe, for det er jeg blitt helt rå på. Og jeg er også rimelig flink til å spyle, en annen ting jeg er blitt rimelig god på. Godt jeg forhåentligvis ikke kommer tilbake til Norge før ETTER at fjøset er vasket, eller hva mamma!? ;)

Men noe godt er blitt gjort, vi har nemlig hatt to fridager. En halvdag ble brukt til strandligging, noe som var veldig deilig etter masse gåing og ståing! På kvelden var vi på elvecruise, der vi endelig fikk sett noen ordentlige, ville krokodiller. På denne tiden av året er de egentlig ikke så veldig spennende da, de ligger helst å soler seg! Men det var uansett en veldig fin tur på en båt som het "Lady Douglas" med bare kvinnelig mannskap!

CSC_0088.jpg
Første vi så var en ørn, husker dessverre ikke hvilket slag den var!

CSC_0094.jpg
En krokodille i det fri!

CSC_0123.jpg

CSC_0124.jpg
Enda en majestetisk ørn, denne gangen en white-bellied sea eagle!

DSC_0135.jpgDSC_0125.jpg8DSC_0108.jpg

7DSC_0144.jpgDSC_0151.jpg
Plutselig kom denne søte lille tingen om bord, og ble mer spennende enn alle krokodillene (de er jo tross alt bare kjedelige og ligger helt stille!). Vi var i grunn enige om at den ligna en del på ET!

DSC_0165.jpg
Resultatet av syklonen ligger fortsatt langs elvebredden!

DSC_0194.jpg

4DSC_0212.jpg

0DSC_0244.jpg

DSC_0247.jpg

Denne søte lille tingen som er en "Green tree frog" befant seg midt oppe på veggen utenfor kjøkkenet på hostellet! Australiere har som dere sikkert skjønner vært ordentlige oppfinsomme når det kommer til navn! Det tingen ser ut som, det heter tingen!

På tirsdag var vi på tur igjen, denne gangen med guide og en gruppe på 12-13 andre. Turen gikk til Daintree, nasjonalparken med verdens eldste regnskog, og så videre til Point Tribulation (navngitt av Cook, etter at han grunnstøtte på Barrier Reef, i likhet med blant annet mount misery). På veien ned igjen ble det nok et elvecruise på Daintree river, og enda noen krokodiller til!

7DSC_0251.jpg
Mossman gorge. Ikke kom å fortell meg at denne elva, og populære badestedet langt vekk fra krokodiller, ikke kunna ha vært i Norge!? ;)

DSC_0281.jpg

1DSC_0291.jpg
Noen var kreative med skiltet som advarte om Cassowaries og fartsdumper! I dag finner man det på t-shorter her nede, og hvem som har rettighetene er visstnok under etterforskning :)

DSC_0296.jpg
Dette er en "strangling fig", som rett og slett vokser rundt et annet tre til det treet blir borte og bare fig'n er igjen!

7DSC_0304.jpg
og dette er et walking tree, som rett og slett går bortover dit den vil! Den kommer ikke så langt da, hastigheten er rundt 5cm i året, men en sprinter hadde visst gått 25!

DSC_0310.jpg
Cape tribulation (altså trøbbel ifølge Cook!)

Og her møtte vi da en nordmann og en svenske som hadde bodd i Australia i 50 år. Noe sære var de, og da vi senere så de igjen på et iskremsted kom nordmannen bort og nærmest kastet penger på meg. For han skulle spandere is på oss nemlig!!! Hyggelig det altså, om enn litt sært! Jeg har også fått kortet hans, så hvis jeg skulle komme til Melbourne og trenge overnatting så var det bare å ta kontakt. Han hadde dessuten en sønn på 23 som kunne vise meg rundt!

6DSC_0320.jpg
Daintree rivers tannløse krokodille. Nei, jeg tuller ikke, den enorme krokodilla har ikke igjen noen tenner. Med trykket når den biter igjen har den imidlertid ikke noen store problemer med å drepe byttet uten dem, så han klarer seg visstnok fint og er "lederhannen" i dette området av elva med et lite harem av søte små damer!

DSC_0336.jpg
Her er en liten baby krokodille! Bare 1 av 500 overlever til de blir voksne, så denne lille tassen har ikke så gode utsikter. Flesteparten blir spist av større krokodiller (inkludert foreldrene) underveis. Når hver hunn legger mellom 30-50 egg, så sier det seg selv at det ikke blir igjen så mange voksne!

1DSC_0353.jpg
idylliske Daintree!

Nå har jeg bare jobbing i helga igjen, og så setter jeg turen tilbake til Cairns for å møte søster'n, tante og Roar! Fikk nemlig en hel uke fri mot at jeg jobba helga igjen, noe som er helt greit for meg :)

Posted by lenebli 17:48 Archived in Australia Tagged cape_tribulation daintree port_douglas mossman Comments (10)

Noen bilder igjen...

for det skjer ikke så altfor mye for tida!

semi-overcast 26 °C

DSC_0072.jpg
En relativt stor edderkopp kalt en huntsman. Følte meg ikke helt sikker da jeg fikk den i hånda, men den oppførte seg helt fint :)

DSC_0085.jpg
Matilda og hennes lille baby Toffee.

DSC_0104.jpg
quollen hadde et sår på ryggen som måtte undersøkes. Man vil egentlig ikke fange quoller fordi de er aggresive og jævlige, men den ble fanget uten skader denne gangen!

DSC_0166.jpg
DSC_0167.jpg
DSC_0168.jpg

Siste dag på RFS fikk vi ansvaret for veiing av koalaer. Da må man få de ned fra trærne og opp på vekta, noe som gikk overraskende bra!

DSC_0171.jpg
Noen ganger kan man bare ikke få nok melkeblanding, derfor må man ta saken i egne hender, poter eller hva det nå enn er de har!

Så har vi forflyttet oss til Domen her i Cairns som vi ikke er så veldig glad i, rett og slett fordi det er lite å gjøre der, og det vi gjør er å vaske eller kutte frukt. Men noen kule bilder har det da blitt ;)

DSC_0211.jpg
Eastern Water Dragon!

DSC_0240

DSC_0240


Merlin, som egentlig er en jente og som konstant sier "hello Merlin!" når noen går forbi!

DSC_0271.jpg
Goliath!
DSC_0345

DSC_0345

DSC_0291

DSC_0291


Battong! (eller noe sånt).

DSC_0321.jpg

Anne Mona hjelper til med reptil showet.

DSC_0360.jpg

Woody the Wood Swallow!

DSC_0363.jpg

Red Winged Parrot. Disse er forresten samme pappegøye, bare en hunn og en hann.

0DSC_0374.jpg
Utsikten fra taket på domen!

5DSC_0391.jpgDSC_0393.jpg
Slangemating. Delikate greier. Heldigvis er rottene alt døde!

Tirsdag bærer det opp til Port Douglas, får se om det blir bedre der når vi skal jobbe i Rainforest Habitat!

Posted by lenebli 14:35 Archived in Australia Comments (0)

Hverdagen i bilder!

semi-overcast 25 °C

Nå har vi fått byttet hostell, så vi bo på stille, rolige og fantastiske Northern Greenhouse. I samme gate som gilligans, bare mye, mye bedre! Vi fikk også "kranglet" oss til en uke til på Rainforestation, så nå ser vi lyst på den neste uka også. I går kveld var vi på fest hjemme hos sjefen der, og kom hjem kl 15 i dag etter å ha fått frokost på senga (les:sofaen) og sett film :) Nå blir det snart gratis grillmat på hostellet, for det er jo en selvfølge på en søndag, også litt internett tid siden vi har gratis (om enn litt dårlig) internett her. Igjen, ja vi er veldig fornøyd med det nye hostellet ;)

Denne gangen blir bloggen mest bestående av bilder, for jeg er litt for sliten til å skrive så mye sammenhengende og fornuftig ;)

SAM_0245.jpg

DSC_0898.jpg
Koalababy i pungen, 1 dag gammel.

CSC_0951.jpg
Og sånn ser den ut på nært hold. Ikke spesielt søt, men den skal være i pungen i seks måneder til da.

CSC_0573.jpg
Ikke så værst søt denne da, når den klatrer rundt på mammaen sin. Hun aksepterer alt den gjør i et år, så stikker hun. Det tror jeg jeg hadde gjort også :)

me_holding_baby_koala.jpg
Meg som holder den søte lille. Ikke så veldig stor, nå veier den 0,5kg.

SAM_0232.jpg
Alle de frivilliges favoritt er Kip. Han elsker å bli holdt, og vil helst ikke slippe taket når vi skal sette han fra oss! Ingenting er som en god koalaklem fra Kip, bjørneklemmer er oppskrytt!

SAM_0210.jpg
Sjefen Beau med Tam, som oppfører seg mer som en hund enn som en dingo. Men så ble han også oppfostret blant hunder da, og kan til og med bjeffe, noe som ikke er så vanlig for dingoer!

SAM_0208.jpg
Bindi!

SAM_0203.jpg
Tam som elsker å bli klødd bak øret!

SAM_0192.jpg

Meg og Kip igjen, som sagt, han elsker å bli holdt! Morsomt å regngjøre buret hans mens han prøver å klatre opp bena dine. Jeg er dessverre ikke en trestamme, så det gjør vondt! Og når han blir satt tilbake i treet sitt, så forter han seg ned igjen for å prøve og få tak i oss før vi går ut døra ;)

SAM_0168.jpg
Noen koalaer får melkeblanding! De gis med sprøyte i munnen. De fleste er veldig samarbeidsvillige, visstnok fordi det smaker godt!

DSC_0950.jpg
Norbert prøver å leke med de store wallabyene nå, men av og til er det bedre med mennesker!

DSC_0948.jpg

Flytting av en relativt stor pytonslange? Check!

DSC_0939.jpg
Fòring av Cassowary, Australias største fugl, med munnen. Grunnen til at jeg ser en smule redd ut er fordi jeg fikk streng beskjed om å holde øynene lukket, ellers kunne jeg fort miste et øye hvis den bomma!

DSC_0814.jpg

Fòring av krokodiller. Egentlig var de ikke så veldig interessert, for det var visstnok for kaldt for dem. De greide seg visstnok med mat en gang i måneden i vintermånedene her.

DSC_0040.jpg

Denne 4,6 meter lange, 21 kg tunge slangen ble funnet i et tak i nærheten av Cairns. Den kom innom paken på vei ut i det fri igjen, denne gangen i et område uten hus!

7DSC_0060.jpg

Ut i det fri igjen!

DSC_0051.jpg4DSC_0054.jpg
Vi var på busstur forrige søndag, været var ikke så veldig bra så det ble ikke så veldig mange fine bilder. Disse to er fra en kratersjø rett sør for Cairns i the Tablelands. Skulle visstnok være veldig sunt for håret å bade der, men jeg merket egentlig ingen forskjell. Uansett, fint var det!

3DSC_0065.jpg
Cairns by night! Vi skulle egentlig kjøre en tur med Beau for å se etter dyr, dessverre fant vi ingen, men vi fikk da tatt et utsiktsbilde :)

Posted by lenebli 16:37 Archived in Australia Tagged koala snake cairns wallaby wildlife_volunteer rainforestation Comments (2)

Wildlife volunteer!

sunny 27 °C

Da har vi overlevd de første dagene på jobb i en dyrepark som heter Rainforestation! Og for noen dager.. tror ikke det kommer til å bli så mange rutiner her, for hver dag byr på totalt nye ting å gjøre ;)

Vi blir plukket opp av en turistbuss hver morgen kl 07.20, noe som er en smule tidlig når man bor på det som vel må kunne betegnes som et partyhostel, der lydnivået ikke egentlig blir noe bedre før utpå morgenkvisten en gang. Nå rman i tillegg bor på et åttemannsrom blir det så som så med soving! Nå er det heldigvis helg da, så jeg har fått sovet ut litt og føler meg litt mer opplagt.
Turistbussen bruker 1 time og 40 min opp, sånn ca. Det er ca en time mer enn man hadde gjort med vanlig bil, men foreløpig er det eneste transporten de har opp dit. Noe som selvfølgelig er helt håpløst, men man kjan iallefall prøve å ta igjen litt søvn på bussen da selvom det ikke er så veldig enkelt når man får samme kommentarene over høytalersystemet hver eneste dag...

Vel framme første dagen ble vi møtt av Bo, den hyggelige kjempen som har ansvaret for dyrene i Ranforestation. Så ble vi sendt videre til Aidan for å gå tur med dingoene Tam and Bindi, jada, da er det på med sele og ut på tur. Og synd å si det, men de gikk faktisk bedre i bånd enn Santo ;)

DSC_0576.jpg
Bindi i buret sitt!

Neste post på programmet var rengjøring av koalabur. Rak, spyl og vent på at koalaene skal sette igang med å drite igjen (noe de gjør med en gang) ;) Så var det foring av koalaer. De spiser svære greiner med masse blader på, som må byttes ut hver dag. Når det da er rundt 20 koalaer i parken så er det klart at det blir veldig mange greiner å bytte ut, men moro var det lell, og de satte veldig pris på maten da.

SAM_0159.jpg

I tillegg fikk vi sett en bitteliten koala baby som akkurat hadde kommet ut av pungen til mammaen for første gang i en alder av 6 måneder. Den var veldig, veldig søt!

DSC_0553.jpg
2DSC_0543.jpg

Så skulle slanger sjekkes og flyttes tilbake i burene sine. Jada, slangene måtte bæres og gjett hvem som fikk æren. Joda, det var oss. De var ikke så store da, og relativt snille og greie selvom min var i det aktive hjørnet og ikke klarte helt å sitte stille! Men de er ikke spesielt ekle, og ikke er de spesielt farlige heller da de er python slanger, som ikke er giftige! Dessverre ingen bilder av slangeholding da vi var litt for opptatt med å passe på at de ikke rømte.

En wallaby hadde fått et sår på halen og trengte litt pleie. Siden den ikke var særlig glad i dyrepasserne, fikk jeg æren av å fange den. Hvordan fanger man en wallaby? Man kaster seg over halen og holder fast så godt man kan mens den prøver å hoppe unna, ingen lett oppgave da kraften i bena på disse dyrene er helt ekstrem. Heldigvis fikk jeg raskt hjelp, og såret fikk renset seg.
Med andre ord en ganske så begivenhetsrik første dag.

0DSC_0583.jpg
Ikke den som skulle fanges dette da men ;)

Dag 2 begynte med at vi skulle fange en wombat, og partere en gris. Jada, livet er mangfoldig her ;) Wombater er ikke spesielt enkle å fange, de liker som kjent å grave, og denne hadde huler under hele området sitt. Så etter to dager der man bare hadde prøvd å kaste seg over den når den kom ut av hulene, så begynte man nå å tette igjen innganger til hulene med bøtter, greip, søppelbøtter. Det tok ganske land tid før den kom fram, så i mellomstunder tok vi del i parteringen av en gris som hadde blitt påkjørt av en ansatt dagen før. Påkjørt gris = mat for krokodillene.

DSC_0588.jpg
Den ser kanskje ikke så stor ut på bildet, men denne er rett og slett enorm!

DSC_0526.jpg
Jakten på en Wombat, Bo i aksjon!

Tilslutt fikk man da tak i wombaten i dag, ikke så værst med 3 dager på å fange den, den forrige de skulle fange her brukte de 14 dager på! Så bar det i veien til dyrlegen med den for å sjekke hvorfor den har haltet. Vel framme skal dyret bedøves, noe som er enklere sagt enn gjort. En wombat ser ikke spesielt aggresiv ut, men den har skarpe tenner og skarpe klør, og kan visstnok gjøre ganske stor skade hvis den får tak. Bo har trening i å håndtere den da, så han får den opp av kassa, hvorpå jeg skal holde bena i ro mens dyrlegen setter bedøvelsen. Lettere sagt enn gjort! For et så lite dyr har wombater ekstrem kraft i beina, og hele dyret er i grunn bare 25 kg (tror vi) med muskler. Det gikk nå til slutt, og med litt gass å puste inn også så fikk vi til slutt tatt røntgen av bena. Jeg fikk også æren av å bære en wombat, noe som i grunn var mest tungt, og som jeg neppe kommer til å gjøre igjen. Greit nok når den er bedøvet, men uten bedøvelse var den ikke spesielt lett å ha med og gjøre ;) Jeg fikk også en god wombatanatomileksjon underveis, ikke så mange situasjoner der man faktisk har mulighet til å se undersiden og alle tennene til en wombat. Dessverre fant vi ikke helt ut hva som feilte Winnie da, men de mistenkte at hun kunne ha en ryggskade som påvirket nervene til beina i tillegg til leddgikt i hofteleddet.

Dag 3 var det maling av gjerder som sto på programmet, ikke så spennende, men vi fikk tiden til å gå ved å se hvor mange mennesker som klarer å overse et ”våt maling” skilt og faktisk lene seg på det nymalte gjerde! Nå klarte vi å advare de fleste, men det var bare såvidt! Ellers var det mating av koalaer, dingoer, quolls, wombater og så videre.
Og ikke minst har det blitt litt barnepass de siste dagene. Og da snakker vi om joeys, nemlig Norbert på 9 måneder og Honey på 5. Søte er de, og stort sett veldig lette å ha med og gjøre. Gjør de noe galt er det bare å ta tak i halen og bære de med seg ;)

DSC_0480.jpg
Honey!

270_DSC_0508.jpg

Norbert!

Det dyret jeg hittil har satt minst pris på er et uglelignende krek av en Frogmouth som hveser hver gang jeg kommer i nærheten av buret dens. Ikke akkurat så veldig hyggelig!
DSC_0575.jpg

Sånn bortsett fra partyfaktoren på stedet vi sover så er Cairns en veldig søt by, og det har vært relativt passe temperatur her. Om morgenen når vi venter på bussen er det til og med nesten så det er litt kjølig ;) Nå har vi litt over en uke igjen på Rainforestation før vi skal videre til Cairns Dome, som er en liten dyrepark over casinoet midt i byen. Et utrolig sært fenomen, og jeg ser ikke helt fram til å være inne hele dagen, men det blir sikkert spennende. I begynnelsen av Juni setter vi kursen mot Port Douglas og skal være på Rainforest Habitat der i en måned, det er de største av de tre parkene og høres veldig spennende ut!

Posted by lenebli 10:06 Archived in Australia Tagged koala wombat cairns wallaby wildlife_volunteer rainforestation Comments (0)

Hester og camping

sunny 30 °C

Da har jeg altså prøvd meg på wwoofing igjen, med litt bedre resultat enn forrige gang, men ikke så bra som første gang ;)

Onsdag morgen satte jeg meg altså på toget til Armadale som er en forstad til Perth, togturen tar ca 45 min. På togstasjonen ble jeg plukket opp av dama i familien, som opprinnelig er dansk. En ti minutter senere er vi framme, etter å ha kjørt gjennom det som må være alle hesteeieres våte drøm. Alle eiendommene rundt her er som lagd for hester, og for de som ikke har egen ridebane (som ikke er så mange) så er det en offentlig ridebane i midten av området. Der er det også treningsbane for travhester og en feltrittbane.
Ikke før har jeg kommet meg ut av bilen så er det opp på hesteryggen. Den forrige wwooferen som var her skulle nemlig være med på en ridetur før hun reiste. Jeg fikk ri en nydelig fullblods som heter Shade, og det har blitt noen rideturer på henne siden også.
Alt i alt er det tre hester her, Shade, Garnet og Cobain. De to første tilhører hun som eier stedet, mens den siste tilhører en venninne av henne som jobber borte. Både Shade og Cobain har jeg fått beskjed om at det bare er å ri så mye jeg vil, for de trenger trening og dama har ikke tid.. jeg klager ikke jeg altså, selv om jeg var veldig støl på torsdag.

Så til selve stedet og folkene da. Dama er som sagt egentlig dansk, og mannen er sveitsisk fra den fransksnakkende delen. De har en sønn som er 8 år gammel, som i bunn og grunn er et kapittel for seg selv. Gutten kan ikke være alene inne i huset, for da blir han hysterisk. Og alene i huset snakker vi om at de som er her med han ikke kan gå utenfor døra en gang. Ikke vet jeg grunnen, men litt slitsomt er det! Han sover heller ikke alene, så mamma’n må gå å legge seg samtidig som sønnen hver kveld, ellers blir han igjen hysterisk!
Gutten er også i grunn ordentlig bortskjemt! Og det er ingen tvil om at det er mamma’n som skjemmer han bort, selv når hun prøver å være streng får han det som han vil! Men han er også den eneste som slipper unna med noe, for resten av både huset og stallen blir drevet relativt pedantisk. Perfeksjonist er definitivt ordet, og hele grunnen til at vi ikke gikk så altfor godt overens. Det blir litt vanskelig når jeg har fått en time omvisning av den forrige wwooferen ( som i følge seg selv aldri gjorde noen ting bra nok), og etter det skal gjøre alt perfekt og på hennes måte. Jeg er dessverre ikke tankeleser, og det blir ikke altfor hyggelig av sånt!
Mannen er veldig hyggelig, jobber som arkitekt og det er i grunn ikke altfor mye jeg ser til han.

Så hva gjør jeg her? Jo jeg står opp kl 06:45 (ja, jeg har blitt morgenmenneske) for å ta morgenstellet med hestene. Det er faktisk den beste tiden på døgnet her, mellom 7 og 8 når det bare er meg og snille, søte og hyggelige hester ;) Jeg slipper også ut hønene for dagen og sjekker om de har egg.

DSC_0131.jpg
Heldigvis ikke bare jeg som er trøtt på morningen :)

Så er det tid for en kjapp frokost før jeg får beskjed om hvor hestene skal denne dagen, slipper de ut og strigler stallen til den er helt, helt perfekt. Så er det gjerne raking eller lignende resten av formiddagen, gjerne avbrutt av diverse andre gjøremål i eller rundt huset som dama kommer på sånn litt etterhvert.
Så må hestene fòres før det er min tur til å få litt mat igjen. Og etterpå hender det at det er mer å gjøre rundt om i huset, eller så blir det gjerne en ridetur.

0DSC_0146.jpg
Cobain, en ekte australsk cowboyhest som tidligere er blitt brukt i distanseritt. Lat i skritt, men med et helt fantastisk trav som kjennes ut som hun kan holde i mange timer (noe hun mest sannsynlig kan)!

DSC_0147.jpg
Shade! Tidligere veddeløpshest!

Ettersom jeg syntes det ble litt slitsomt etterhvert siden jeg og dama ikke gikk altfor godt overens fant jeg ut at det var en god idè og ta de samme irene som jeg har hengt med tidligere opp på tilbudet om campingtur i helga i stedet. Det var jo påske og langfri her nede, så en gjeng av dem hadde tenkt seg nordover langs kysten med telt. Så fredag formiddag kjørte dama meg til togstasjonen og folkene plukket meg opp på togstasjonen og så la vi i vei nordover. Litt diverse mennesker, mange av dem med barn, så vi var en god gjeng som dro i vei. Vi kjørte nesten 600 km opp til Kalbarri, en kjøretur som tok en 6-7 timer, men det gikk unna med irsk musikk og allsang (som jeg ikke helt deltok i) på turen opp.

Vi skulle da altså komme oss til et sted som heter Lucky Bay, det tok oss en stund, men vi fant det til slutt. Det er nemlig ingen av de lokale som vil skilte til lucky bay, siden de vil ha det fantastiske stedet for seg selv uten altfor mange turister. Og jeg må si jeg skjønner dem godt. Stranda, som man selvfølgelig kjører på i god australsk tradisjon, er vel en 40-50 km. Fra selve Lucky Bay kan man kjøre en 30 km sørover langs stranda inn til et lite sted som heter Port Gregory, og man kan også kjøre et godt stykke nordover.

Vel framme fant vi oss et rolig sted å sette opp teltene, og kastet oss ut i det fantastiske havet.

Etterpå ble det 4x4 kjøring i sanddynene der oppe, noe som er fantastisk gøy. Heldigvis var det mange erfarne sjåfører med godt ustyr, så det føltes faktisk veldig trygt. Og med 5 barn i bilene var det ingen som tok noen unødvendige sjanser heller.

DSC_0164.jpg

DSC_0182.jpg

DSC_0188.jpg
Noen fikk litt problemer i sanddynene, men de kom seg ut igjen da :)

Ellers gikk dagene her oppe med til bading, fisking (for de som var interessert i det, spenningen var stor for noen naboer hadde fanget en veldig stor hai kvelden før vi kom opp) og om kvelden gitarspilling rundt bålet. Altså en fantastisk hyggelig tur!

DSC_0216.jpg
Tror det var kingsnapper de hadde fått her. Utrolig godt var det iallefall når de grillet den, og ferskere fisk kan man vel vanskelig få :)

DSC_0212.jpg5DSC_0206.jpg

DSC_0201.jpg
Heidi fikk være med! :)

DSC_0153.jpg1DSC_0190.jpgDSC_0232.jpgDSC_0240.jpg

Tirsdag bar det tilbake til Perth, for onsdag var ferien over for de fleste. De hadde en dag ekstra fri her nede på grunn av anzac day, som er en minnesdag for australske og new zealandske soldater drept under 2. verdenskrig. Jeg mistenker egentlig at det også har litt å gjøre med at man får en ekstra dag og drikke på, men det var iallefall veldig mange som ruslet rundt i gatene i marineuniformer, og masse liv og røre var det mandag ettermiddag og kveld.

Nå ser det ut til at vinteren har kommet til Perth, det har begynt å regne her og det er mye kjøligere enn det var bare for noen uker siden. Så nå er det snart på tide å sette kursen nord-østover til Cairns, og se hvordan det blir å jobbe som frivillig der oppe!

Og siden jeg fikk bloggproblemer igjen er jeg allerede oppe i Cairns, turen gikk bra, selv om det var veldig slitsomt å bare sove en time på flyet. Slapp heller ikke unna Aleksander Rybak og Fairytale på flybussen, noe jeg ikke var helt fornøyd med...

Posted by lenebli 04:05 Archived in Australia Comments (1)

(Entries 21 - 25 of 50) « Page 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 »