A Travellerspoint blog

Kroombit Station

trying life as a cowgirl

sunny 25 °C

Så var det på tide å forlatte tropene i det jeg igjen krysset tropic of capricorn (som jeg har glemt hva var på norsk, og som jeg er for lat til å sjekke igjen). Vi satte kursen sør-vestover, inn i outbacken, til kroombit station. Siste sivilasjon på veien var Rockhampton, hvor de har statuer av alle kurasene de bruker i området, blant annet den indiske Brahma som er godt tilpasset klimaet.

Leaving_tropics_1.jpgleaving_tropics_2.jpg

bull_in_rockhampton.jpg

Kroombit Station er en gård på 10000acres med hester, kuer og geiter, og turister ;) Vi fikk prøvd oss på mye rart her, og den obligatoriske hatten ble utdelt ved ankomst!

cowgirls.jpg

Siden vi hadde kjørt i over 8 timer var det godt med en kald øl ved ankomst, og ”old man al” var klar med en ”yearn”. En ”yearn” kan være alt fra en historie til ren tullprat, og alt imellom. Al fortalte at navnet ”kroombit” faktisk ble gitt av nordmenn her. Han utfordret meg til å finne ut hva det betydde. Det er bare den første delen av ordet som kommer fra norsk, og det har forandret seg litt på 200 år, men jeg klarte det. Så er spørsmålet om det er noen andre der ute som klarer å finne ut hva det er ;)

kroombit_sign.jpgold_man_Al.jpg
Så var det klart for rodeo, på en mekansik okse. Første gang klarte jeg nøyaktig 0 sekunder, mens neste gang kom jeg oipp i 9. Syntes det var ganske bra jeg da!

nutcracker.jpg

Neste morgen var det tidlig frokost, før det var tid for geitesanking! Fra hesteryggen! Så Lisbet nå har jeg fått lekt cowgirl (bare med geiter). Moro var det definitivt, og ”mr. Chips” og jeg klarte oss bra ;) Så når jeg kommer hjem blir det å slippe ut kuene for så å sanke de fra hesteryggen :P

me_and_mr_chips.jpgmustering_goats_1.jpgmustering_goats_2.jpg

Etter å ha sanket geitene var det tid for å merke dem (man merker egentlig ikke geiter, så det ble mer tørrtrening enn noe annet). Først lasso rundt halsen, ta tak i hornene, få et godt grep, merk, og kast den ut av ringen! Mitt lag, ”goatastic” vant denne fantastiske øvelsen i gjørma ;)

catching_goats_1.jpgcatching_goats_2.jpgcatching_goats_3.jpg

Så var det tid for skyting, med shotgun, på leirduer i bevegelse. Og det viste seg at jeg var den beste skytteren der av alle ting. 4 av 6 treff var bedre enn alle de andre! Hehe. Det var utrolig morsomt, må nok ta opp skyting når jeg kommer hjem!'

shotgun.jpgshotgun_2.jpg

Vi fikk også prøve oss på den berømte australske pisken. Og jeg fikk en lyd ut av den! Jeg fikk også demonstrert hvordan man gjør det fra hesteryggen, men jeg tror ikke jeg skal prøve i nærmeste framtid i tilfelle jeg skulle bomme!

whip_cracking_1.jpg
whip_cracking_2.jpg

Ellers var det en veldig fin gård vi var på!

station_view.jpgoutback.jpgfire.jpgcash_register.jpgbreakfastkitchen.jpgoutback_sunset.jpg

Så var oppholdet på Kroombit over, etter mye god mat, mye moro, og mange hyggelige mennesker var det på tide å sette snuta mot Fraser Island!

Video fra oppholdet på Kroombit kommer hjem til Norge med meg, så hvis noen vil se film fra alle de spennende tingene vi gjorde er det bare å si fra. Vår fantastiske guide har vært snill nok til å filme og sette sammen 45 minnerike minutter på film!

Posted by lenebli 18:41 Archived in Australia Tagged kroombit tropic_of_capricorn cowgirl Comments (4)

Sailing the Whitsundays

semi-overcast 26 °C

Dag 4
Day_4.jpg

På veien til Whitsundays var det et par store dumme ting til ;)

big_silly_thing.jpg
big_silly_thing_2.jpg

Også et sukkerrefineri(har ingen anelse om hvordan det skrives). Her blir sukkerrørene gjort om til råsukker, før de blir behandlet igjen og gjort om til vanlig sukker.

sugar_refinery.jpg

Så bar det ombord på seilbåten ”Hammer”, med slagordet ”race you for it!”. En ordentlig hyggelig liten båt, som visstnok kunne ha hele 24 om bord, jeg skjønner ikke hvor de i såfall skulle ha plassert alle de.. vi var uansett bare 9, så vi hadde relativ god plass ;)

the_hammer.jpg

Første stopp var ”white haven”, australias 3. mest fotografete sted! Man kan skjønne hvorfor, selv om det var overskyet nå vi var der, så var det utrolig fint!

whitehaven_beach.jpg
white_haven_me.jpg

hei_julie.jpg
Hei Julie!

På turen fikk vi også sett både hval og delfiner. Dessverre var vi på tur til å snorkle når hvalene hadde mest moro, så jeg hadde ikke kameraet mitt, men de kom tilbake litt senere så jeg fikk tatt bilde. Selvom de ikke hoppet så mye da!

spotting_dolphin_1.jpgspotthing_dolphin_2.jpgspotting_dolphin_3.jpgwhale_spotting_1.jpgwhale_spotting_2.jpgwhale_spotting_3.jpg

Under seilinga fikk vi også besøk av en havørn!

sea_eagle.jpg

Ellers gikk det mye i seiling!
sailing_1.jpgsailing_2.jpgsailing_3.jpgsailing_4.jpgsailing_5.jpgsailing_6.jpgsailing_7.jpg

Så var det på tide å si farvel til "Hammer"!

goodbye_to_hammer.jpg

Posted by lenebli 18:34 Archived in Australia Tagged whitsundays Comments (0)

På veien fra Cairns til Mission beach

med et lite stopp i regnskogen

semi-overcast 26 °C

Så var det på tide å forlate Cairns, og reise på en 14 dagers tur nedover kysten med mål Sydney. Så da troppet jeg opp veldig, veldig tidlig den 25 og møtte 8 andre deltagere og en guide! Sålangt er de fleste veldig hyggelig og greie, og vi har hatt det fantastisk morsomt!

Første stopp på turen var faktisk nordover, til Cape Tribulation. Der har jeg imidlertid vært før, så jeg har ikke så mange bilder derfra! Vi sov imidlertid en natt i regnskogen der oppe, og det er ikke akkurat stille om natta for å si det sånn! Masse lyder, og små dyr som løp mellom teltene :)

cape_trib.jpg
cape_trib_3.jpg
cape_trib_2.jpg
Cape Trib!

Dag to bar det nedover kysten der målet var Mission Beach. Og ja, som alt annet i Australia er det oppkalt etter nøyaktig det det var. Nemelig en misjon som lå på en strand. På veien ned dit tok vi et stopp på enda en krokodillefarm, så det blir noen flere krokodillebilder denne gangen også.

big_croc_fed.jpg
big_croc_feed_2.jpg
Utrolig hvor mange gale mennesker det er i Australia som faktisk går inn til saltvannskrokodiller!

big_happy_croc.jpg
Slik ser en veldig fornøyd krokodille ut etter at den har fått litt kylling (og bare litt, magene er veldig små, så de har ikke plass til mer).

growing_crocs.jpg
De ikke så store krokodillene på farmen.

joey_the_w..way_out.jpg
En kengurumamma med en joey som fant ut at det var litt dårlig plass der inne, så han kunne like gjerne stikke bena ut!

Fikk også holde noen dyr her, en liten (men ganske stor) krokodille, en carpet python og en liten foreldreløs joey som en av dyrepasserne håndfora.
me_little_croc.jpg
me_with_carpet_python.jpg
me_with_baby_joey.jpg
comfy_joey.jpg
Slik kan en ordentlig komfertabel Joey se ut ;)

me_and_dingo.jpg
Og selvfølgelig hadde de en fantastisk flokk med dingoer også. Denne het Fraser, og alle dingoene var oppkalt etter steder der de har dingoer. Så det var Indy (indonesia), Kimberley, Uluru og altså Fraser (island).

Så bar det videre til Mission beach.

cassowary_sign.jpg
Best å gjøre ting litt grafisk for å få fram poenget. Vi er fortsatt i Cassowary land, men ikke så lenge til. Leveområdene til Cassowariene har nemlig blitt veldig, veldig små og det er bare 1200 individer igjen i verden!

me_weird_big_thing.jpg
I australia har de mange rare, store ting. Her altså en cassowary!

Dag tre var vi på rafting i Tally River, noe som var utrolig morsomt. Dessverre har jeg ikke kamera som tåler vann, så jeg har rett og slett ingen bilder fra turen! Men til alle som lurer på om de skal prøve rafting, så er det bare å hoppe i det, og jeg må si det frister til gjentagelse.

I morgen, den 28. August (altså nøyaktig en måned før jeg kommer hjem) reiser vi videre til seiling rundt Whitsunday Islands. Vi skal være ombord i to netter der!

Posted by lenebli 16:49 Archived in Australia Tagged cassowary mission_beach white_water_rafting johnstone_river_crocodile_farm Comments (0)

Hartley's Crocodile Adventure

sunny 28 °C

Så fikk jeg endelig tatt meg en tur på ”Hartley’s crocodile adventures” jeg også da, med egen guide og spesialtur bak kulissene for å holde slanger og for å se på søte små krokodillebabyer, og veldig store avlskrokodiller!
Bildene fra Hartley’s taler i grunn for seg seg!

swimming_freshie.jpg
Freshie_attack.jpg
Disse to er ferskvannskrokodiller, de er ikke spesielt farlige, og er i grunn ganske redd for mennesker :)

boatfeeding_1.jpgboatfeeding_2.jpgboatfeeding_3.jpgboatfeeding_4.jpg

Attack showet, der en av de ansatte går ut i vannet til en krokodille, som er det man absolutt under ingen omstendigheter skal gjøre :P Her demonstrerer de veldig tydelig jaktteknikkene til krokodiller... og ikke minst den berømte dødsrullen!
attack_show.jpg
croc_attack_1.jpgcrock_attack_2.jpgcrock_attack_3.jpgcrock_attack_4.jpgcrock_attack_5.jpg
Slik angriper en krokodille...

death_roll_1.jpgdeath_roll_2.jpgdeath_roll_3.jpgdeath_roll_4.jpgdeath_roll_5.jpgdeath_roll_6.jpgdeath_roll_7.jpg

Og dette gjør de med deg etterpå, nemelig en dødsrulle. Denne var litt lat da, så gjorde bare to på rad ;)

goldie_1.jpggoldie_2.jpggoldie_3.jpggoldie_4.jpg
Dette er den søte krokodillen kalt Goldie, fordi den har en gyllen farge. Den er også litt gal i hodet!

lurking_crocodile.jpg

krokodille_i_gjerdet.jpg
meg_skepti..de_krok.jpg
Hvis jeg ser litt skeptisk ut på dette bildet er det fordi denne krokodillen er den samme som over henger fast i gjerdet etter å ha gått til angrep på det. Og som også hadde veldig mange skjøter på gjerdet sitt ;)

De søte små hatchlingene, som ikke er spesielt snille selv om de er søte :)
hatchling_bunch.jpg
splashing_hatchling.jpg
liten_men_skummel.jpg
Ikke akkurat spesielt redd den siste lille her.

De har også noen andre dyr der :)

relaxing_together.jpg

lace_monitor_1.jpg
Lace monitor!

jabaru.jpg
Jabaru, en hann og en hunn!
Black_swans.jpg
Svarte svaner!
cassowary1.jpg
Cassowary

Tilslutt fikk jeg holde et utvalg slanger!

meg_og_olive_python.jpg
Olive Python!

meg_og_water_python.jpg
Vannpyton!

meg_med_st.._python.jpg
En svær svart-hodetpyton!

Og nå er jeg på vei ned kysten til Sydney, blir nok noen blogginnlegg fra det etterhvert også! :)

Posted by lenebli 20:44 Archived in Australia Tagged crocodiles snakes hartley's Comments (0)

Lichtfield National Park

og Darwin

Så var det på tide å forlate fantastiske Kakadu, for å reise til en annen nasjonalpark, nemlig Lichtfield. Lichtfield er i bunn og grunn kjent for sine fossefall, og det var i grunn det vi dro dit for å se. Temperaturen var vel rundt 35, så vi satte spesielt pris på at det var gode muligheter for bading ;)

Før vi kom til første fossefall var det imidlertid tid for å se en av verdens underverker, nemlig termittuer. Ikke små søte tuer, men enorme byggverk. Det var to typer termittuer her, nemlig katedral og magnetisk.

Katedral
Katedral_t.._og_meg.jpg

De magnetiske termittuene er bygd på en nøyaktig nord-sør linje og minner veldig om gravstøtter.
Gravplasse..mittuer.jpg

Bensinstopp igjen, og igjen var det mulighet for å holde en slange. Denne gangen var det en Children’s Python, så enda en slange krysset av på lista mi ;) Den er ikke kalt Children’s Python fordi den er spesielt gald i, eller spiser barn, men fordi det var en mann som het Children til etternavn som først beskrev den ;)

me_with_ch.._python.jpg
me_with_ch..ython_2.jpg

Første fossefall var idylliske Wangi, som nettopp var åpnet for bading igjen. Grunnen til at den hadde vært stengt var selvfølgelig saltvannskrokodillene igjen, men igjen er det bare å slappe av, de har nemlig en karantenetid på 5 uker etter at siste saltvannskrokodille er fanget og omplassert før de åpner for bading. Og midt i tørkesesongen har de ingen mulighet til å komme seg opp dit.
idylliske_wangi.jpg

Neste badested var Buley Rockholes, igjen relativt kaldt men helt fantastisk!
Buley_Rockholes.jpg
Buley_Rockholes_2.jpg

Og ikke minst fikk jeg sett en blå-hodet vannpyton på jakt langs elvebredden!
Water_python_1.jpg
Water_python_2.jpg

Siste stopp på turen før Darwin var Florence falls!
Florence_falls.jpg
Florence_falls_2.jpg

Så var altså 9 dager på tur ferdig for denne gangen, masse fantastiske inntrykk på turen, og ikke minst masse fantastiske mennesker (og noen ikke så fantastiske men de er det best å glemme!). Et par dager i søte Darwin for å slappe av var vel verdt det, makan til søt by skal du lete lenge etter. Og hvor mange steder i verden sier alle du møter på gata i en by ”god morgen” når du går på sightseeing kl 8 om morgenen for å unngå den værste varmen!?

Her er noen bilder fra Darwin, de fleste av bygningene er relativt nye siden Darwin ble bombet av Japanerne under 2. verdenskrig og det var stort sett bare ruiner igjen av byen etter krigen.

Darwin_Cathedral.jpg
Den katolske katedralen i Darwin.

darwin_courthouse.jpg
Høyesterettbygget!

Darwin_Parliament.jpg
Parlamentsbygningen!

Darwin_adm..uilding.jpg
Darwin_view.jpg
En heis tar deg ned til strandnivå her, så du slipper å gå. Og på stranda har de lagd et nett for å holde krokodiller, haier og maneter ute! Fantastisk for en by som har en gjennomsnittstemperatur på rundt 34 grader ;)

Darwin_old_building.jpg
Darwin_ruin.jpg

Etter turen min inn til Northern Territory har jeg nå besøkt alle Australias 6 stater og 2 territorier! Så nå skal jeg bare reise ned øst-kysten i to uker for å se litt mer av Queensland og New South Wales før turen går til New Zealand og så hjem!

Posted by lenebli 15:16 Archived in Australia Tagged darwin lichtfield Comments (0)

(Entries 6 - 10 of 50) « Page 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 »